geloiografia

Για 6η χρονιά στον Υμηττό, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μοναδική Διεθνή  θεματική Έκθεση Γελοιογραφίας στην Ελλάδα, με τίτλο Οδική συμπεριφορά και κίνδυνοι,

Το Εργαστήρι με τη συνεργασία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, συνδιοργανώνει  για 6η συνεχή χρονιά  τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Γελοιογραφίας.

Το εμβληματικό πρώην δημαρχιακό μέγαρο Υμηττού θα “μεταμορφωθεί” σε ένα εκθεσιακό χώρο τέχνης, εκπαίδευτικών δράσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και ομιλιών, για να φιλοξενήσει στην πολιτιστική αγκαλιά του τη φετινή μοναδική Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας η οποία διοργανώνεται στην Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του σκίτσου και της γελοιογραφίας κάθε χρόνο.

Για 15 μέρες ο Υμηττός θα γίνει το επίκεντρο μιας δημοφιλούς, προσφιλούς και συγχρόνως διαφορετικής μορφής τέχνης, αυτής της γελοιογραφίας, για δεκάδες σκιτσογράφους από όλο τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά κυρίως στα παιδιά μέσα από οργανωμένες και μη, εκπαιδευτικές επισκέψεις να μάθουν, να δημιουργήσουν και να διδαχτούν μέσα από τα σκίτσα.

Πώς γίνεται

Η Έκθεση διοργανώνεται από το Εργαστήρι σε συνεργασία με τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν πρόσωπα εθελοντές από το Εργαστήρι και τον Δήμο. Πρόεδρος της Ο.Ε. είναι ο κ. Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης Δήμαρχος και Συντονιστής ο κ. Γιάννης Κάλτσας από το Εργαστήρι.

Τα έργα που εκτίθενται και εκείνα που θα βραβευθούν επιλέχθηκαν από Διεθνή Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί παράγοντες, επιστήμονες και καλλιτέχνες του χώρου:

Peter Nieuwendijk Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Γελοιογράφων (FECO) Ολλανδός Γελοιογράφος

Βernard Βouton,    Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Οργανώσεων Γελοιογράφων (FECO),  Γάλλος Γελοιογράφος

Leila Alaiy Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών, Γελοιογράφος Ταμπρίζ Ιράν

Μαριάννα Ψύλλα  Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων &  

Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αλέξανδρος Λουκίσας Ζωγράφος, Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνών.

 

Ωράριο Λειτουργίας: Σάββατο 20/10 ώρα 7:00 μ.μ. Εγκαίνια

                                  Κυριακή 11:00 π.μ.-1:00 μ.μ.

                                  Καθημερινές: 6:00-8:00 μ.μ.

                                  Σάββατο 27/10 & Κυριακή 28/10 11:00π.μ.-1:00μ

                             Σάββατο 03/11: 7:00μ.μ. Εκδήλωση Απονομής Βραβείων&Επαίνων

Πληροφορίες: Εργαστήρι: 2107623568, 6987046005, Δ/νση Αλληλογραφίας: Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Δάφνης – Υμηττού, Ηλιουπόλεως 120   Τ.Κ. 172 37 Δάφνη με την ένδειξη στον φάκελο «Για την Διεθνή Έκθεση».