POLAROID

Η ντροπαλή έφηβη Μπερντ παίρνει μια κάμερα polaroid τύπου SX-70 από τον Τάιλερ, που την απέκτησε από ένα παζάρι, και έχει πάνω της χαραγμένα τα αρχικά  «ΡΤΣ». Η Μπερντ φωτογραφίζει τον Τάιλερ και παρατηρεί μια παράξενη μουτζουρωμένη φιγούρα να υπάρχει στη φωτογραφία.

Η Μπερντ αργότερα πηγαίνει σε ένα πάρτι με την καλύτερη της φίλη, την Κέισι, και συναντάει την υπόλοιπη παρέα της και τον Κόνορ, το αγόρι που πάντα ήθελε να έχει. Η Μπερντ χρησιμοποιεί τη νέα της κάμερα για να βγάλει φωτογραφία την παρέα της. Μια από τις φίλες της βγάζει μια σέλφι με την κάμερα. Εν τω μεταξύ, ο Τάιλερ σκοτώνεται από μια οντότητα και ο σερίφης Πέμπροουκ ενημερώνει την Μπερντ για το περιστατικό. Στο σπίτι μετά, η Μπερντ παρατηρεί πως η μουτζούρα έχει φύγει από τη φωτογραφία του Τάιλερ και πήγε μυστηριωδώς στη φωτογραφία της φίλης της. Πολύ σύντομα, θα βρεθεί νεκρή.

Όταν το μαθαίνει αυτό η Μπερντ, θα προσπαθήσει να καταστρέψει την κάμερα και να προειδοποιήσει τους φίλους της. Η Μπερντ και ο Κόνορ ερευνούν και μαθαίνουν πως η κάμερα ανήκε στον καθηγητή φωτογραφίας Ρόλαντ Τζόζεφ Σέιμπλ (ΡΤΣ) που δούλευε στο σχολείο τους χρόνια πριν. Είχε κατηγορηθεί πως βασάνισε τέσσερις μαθητές και σκότωσε τους τρεις από αυτούς, καθώς πήρε και μερικές αποκρουστικές φωτογραφίες. Ένας από τους απαχθέντες κατάφερε και δραπέτευσε και η αστυνομία ύστερα σκότωσε το Ρόλαντ.  Η έρευνα της Μπερντ και του Κόνορ θα τους οδηγήσει στην σύζυγο του καθηγητή που θα τους αποκαλύψει κάποιο μυστικό που θα είναι κρίσιμο για την υπόθεση αυτή. Το σκοτεινό και τραυματικό παρελθόν της οικογένειας θα στοιχειώσει τους νεαρούς ήρωες τη στιγμή που παλεύουν να επιζήσουν από την οντότητα που απελευθέρωσε αυτή η διαβολική κάμερα…

 

Σκηνοθεσία

Λαρς Κλέβμπεργκ

Σενάριο

Μπλερ Μπάτλερ

Παραγωγή

Κρις Μπέντερ, Ρόι Λι, Μάικλ Μαχόνει

Ηθοποιοί

Μαντλέν Πετς, Χαβιέρ Μποτέτ, Κέιτι Στίβενς, Κάθριν Πρέσκοτ, Γκρέις Ζαμπρίνσκι, Μιτς Πιλέτζ

Φωτογραφία

Παλ Ούλβικ Ρόκσεθ

Μοντάζ

Πίτερ Γκβόζντας

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Ματ Λάικλι, Τζίνα Κράνχαμ

Μουσική

Φίλιπ Γκίφιν

Διάρκεια

88’

Διανομή

ΟDEON

Είδος

Τρόμου