RANTEBOY

Όλα ξεκινούν στο Μαρόκο τον Νοέμβριο του 1920, όταν ένας άνδρας ανακρίνεται σε ένα αστυνομικό τμήμα. Είναι ο Αλμπέρ Μαγιάρ, ένας βετεράνος που έχει να αφηγηθεί «μια μεγάλη και περίπλοκη ιστορία» που ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου 1918 στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Ο υπολοχαγός Πραντέλ, αποφεύγοντας την επικείμενη ανακωχή και διατάζοντας μια άσκοπη επίθεση, καταστρέφει κυριολεκτικά τις ζωές τους καθώς καταφεύγει σε δολοφονικές αδικοπραξίες. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ είναι ήδη σχεδόν θαμμένος, ο Αλμπέρ θα σωθεί από τον σύντροφό του Εντουάρ. Ο τελευταίος όμως δεν θα σταθεί τόσο τυχερός, αφού ένα βλήμα που ανατινάζεται μπροστά του τον αφήνει με ένα τερατώδες παραμορφωμένο πρόσωπο. Ο Αλμπέρ, για πάντα ευγνώμων, τον φροντίζει, παρέχοντάς του μορφίνη και μια ψεύτικη ταυτότητα, καθώς ο Εντουάρ, συντετριμμένος από το παρουσιαστικό του, προτιμά να θεωρείται νεκρός παρά ζωντανός από την πλούσια οικογένειά του και ειδικά από τον πατέρα του που πάντα τον απέρριπτε για την καλλιτεχνική του φύση. Οι ζωές των πρωταγωνιστών θα συγκλίνουν δραματικά σε ένα αποκαλυπτικό, δυναμικό και, ταυτόχρονα, λυτρωτικό φινάλε.
Η ταινία του Αλμπέρ Ντιποντέλ είναι βασισμένη μυθιστόρημα του Πέρ Λεμέτρ «Καλή Αντάμωση Εκεί Ψηλά» που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μίνωας. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt που αποτελεί το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γαλλίας. Έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 600.000 αντίτυπα, ενώ βρίσκεται ακόμη στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία, έξι χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία.

Σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ
Σενάριο Αλμπέρ Ντιποντέλ
Παραγωγή Κατρίν Μποζοργκάν
Ηθοποιοί Nαουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Λορέν Λαφίτ, Νιλς Άρεστραπ, Μελανί Τιερί
Φωτογραφία Βενσάν Ματιάς
Μοντάζ Κριστόφ Πινέλ
Kαλλιτεχνική Διεύθυνση Πιέρ Κεφελάν
Μουσική Κριστόφ Ζουλιέν
Διάρκεια 115’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δράμα