MILE22

Ο Τζέιμς Σίλβα, μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι.

Βρισκόμαστε στη νοτιοανατολική Ασία, όπου έχει πάρει μετάθεση ο πράκτορας Σίλβα και η ομάδα του. Η αποστολή τους είναι να εντοπίσουν την ραδιενεργή σκόνη που χρησιμοποιείται στην κατασκευή βομβών ώστε να εμποδίσουν το επόμενο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Λι-Νουρ, ένας πράκτορας ειδικών αποστολών της Ιντοκάρ, καταφθάνει στην Αμερικανική Πρεσβεία με ένα «δώρο». Κρατάει στα χέρια του έναν κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο που περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Για αντάλλαγμα όμως ζητάει να μεταφερθεί σε ένα ασφαλές σημείο γιατί η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Το όχημα της τελικής διαφυγής του, τους περιμένει όμως 22 μίλια μακριά από εκεί που βρίσκονται. «Τέσσερις άνθρωποι, 22 μίλια, μοιάζει με παιχνίδι και αυτό είναι που μου αρέσει στην υπόθεση», δηλώνει ο σκηνοθέτης.

Μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Λι-Νουρ, αναγκάζει τον Σίλβα και την ομάδα του να ζητήσουν τη βοήθεια της Overwatch, μιας ομάδας-φάντασμα που θα τους καθοδηγεί από μακριά εποπτεύοντας τα πάντα. Στον δρόμο τους θα βρεθούν εμπόδια που όμοιά τους καμία ομάδα δεν έχει αντιμετωπίσει και θα κάνουν τα 22 μίλια να φαντάζουν ατελείωτα. Θα τους πολεμήσουν ασύμμετροι εχθροί και θα τους κυνηγήσουν σε κάθε σημείο της διαδρομής και θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αποφύγουν αλλά και να αντιμετωπίσουν κάθε βόμβα ή έκρηξη που βρίσκουν μπροστά τους. Πρέπει πάση θυσία να βρεθούν στο 22ο μίλι πριν οι εχθροί τους αποκλείσουν τον δρόμο.

Overwatch

Βασικός πυλώνας της υπόθεσης είναι η Overwatch. Το κρυφό όπλο της CIA που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει υποθέσεις που απαιτούν πιο... ιδιαίτερο χειρισμό. Τα μέλη της είναι σχεδόν αόρατα και η ταυτότητά τους σβησμένη από τα κρατικά αρχεία. Η Αμερική αρνείται να λαμβάνει πληροφορίες για τα μέλη και τη δράση της ομάδας καθώς πρακτικά δεν υπάρχουν. «Οι άνθρωποι της Overwatch είναι ανύπαρκτοι για οποιοπήδοπτε κράτος. Δεν έχουν σημαία, χώρα ή κανόνες. Έτσι καταφέρνουν να είναι φαντάσματα και να μην αφήνουν κανένα ίχνος της ύπαρξης και της δουλειάς τους» προσθέτει ο Τζον Μάλκοβιτς.

Ο Μπίσοπ (Τζον Μάλκοβιτς) είναι ο αρχηγός της ομάδας- φάντασμα που αποτελείται από άλλα πέντε άτομα, τους Ρουκ, Κινγκ, Κουίν, Νάιτ και Πον, και θα βοηθήσει τον Σίλβα να μεταφέρει με ασφάλεια τον Λι-Νουρ στο 22ο μίλι. Οι μέθοδοι παρακολούθησης της Overwatch αποτελούνται από drones και εξελιγμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει να παραμένουν «φαντάσματα» σε όλη τη διάρκεια της αποστολής. Η Overwatch αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας όμως για να στηθεί μυθοπλαστικά βοήθησαν επαγγελματίες, πρώην πράκτορες της CIA ώστε να πετύχουν ένα αληθοφανές και ακριβές αποτέλεσμα. «Ο μεγάλος αδελφός παρακολουθεί κάθε μας βημα. Χρησιμοποιεί drones και δορυφόρους και επιτρέπει μια στενή επαφή με ανθρώπους στη γη. Από εκεί ξεκίνησε όλη η ιδέα για την Overwatch», σχολιάζει ο σκηνοθέτης της ταινίας Πίτερ Μπεργκ.

Σκηνοθεσία

Πίτερ Μπεργκ

Σενάριο

Γκράχαμ Ρόλαντ, Λια Κάρπεντερ

Παραγωγή

Μαρκ Γουόλμπεργκ, Πίτερ Μπεργκ, Στίβεν Λέβινσον

Ηθοποιοί

Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λόρεν Κόαν, Ίκο Ουβάις, Ρόντα Ράουζι, Τζον Μάλκοβιτς

Φωτογραφία

Ζακ Ζουφρέ

Μοντάζ

Μελίσα Λόσον

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Άντριου Μένζις

Μουσική

Τζεφ Ρούσο

Διάρκεια

95’

Διανομή

ΟDEON, AUDIO VISUAL

Είδος

Δράσης, Περιπέτεια

primi sui motori con e-max