SMYRNA DELTIA TYPOU

Η ορχήστρα Smyrnaήδη από το 2010 που συστάθηκε  έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή τόσο με τη δισκογραφία της όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες , με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία και την αποτελούν  6 νεαρές κοπέλες - μουσικοί, η Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν-τραγούδι),  Κάλη Καμπούρη (κανονάκι-τραγούδι), Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο-τραγούδι) , Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί-τραγούδι) , Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο-κρουστά-τραγούδι)  και Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι-τραγούδι).

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν τη μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

smyrna tech 2 low

Από τις 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ μεσημέρι (για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων), η γυναικεία ορχήστρα SMYRNAαρχίζει τις χειμερινές της εμφανίσεις και υποδέχεται τους φίλους της στη μουσική σκηνή ΑΛΙΚΟ (Αγ.Δημητρίου 16, Ψυρρή τηλ.210 325327 ) σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσικές, χρώματα, αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον Ελλαδικό χώρο με πολύ χορό και τραγούδι.

Επιβάρυνση κατ΄άτομο : 2 €

Ώρα έναρξης : 14.00

Μουσική σκηνή «Άλικο»

Αγ.Δημητρίου 16, Ψυρρή, τηλ.210 3253272