8 2

Στην αίθουσα του Φ.Σ. “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ” το Σάββατο  30 Δεκεμβρίου , ώρα έναρξης: 9.00μμ

Μια αναδρομή στο μουσικό έργο του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στην αίθουσα του Παρνασσού στις 30 Δεκεμβρίου, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2017....

Σαράντα χρόνια τραγούδια, από τα Γράμματα στον Μακρυγιάννη, τα Λαϊκά Προάστια, τις Ξένες Πόρτες, τους Αργοναύτες, τους Προσανατολισμούς , τις Ωδές, τον Πρώτο ΄Υμνο, τον Φιλόπατρι, ερμηνεύονται από την σπουδαία φωνή του Μανώλη Μητσιά και την ευαίσθητη φωνή της Θεοδώρας Μπάκα, σε μια γιορτινή μουσική συνάντηση.

Σε ρόλο- έκπληξη η ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου που απαγγέλλει και ερμηνεύει τραγούδια του συνθέτη.

Κείμενα : Γιώργος Μονεμβασίτης

Επιμέλεια προγράμματος – πιάνο: Αχιλλέας Γουάστωρ

Μαντολίνο – μπουζούκι : Ηρακλής Ζάκκας

Παραγωγή: CricosProductions

 

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” ,

πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8,

(στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)  ,

Τηλέφωνο: 2103221917, 2106109513, 6944303274

 Εισιτήρια:από 12€

Από τους  μελωδικούς αυτούς κύκλους τραγουδιών, προέκυψαν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες, που τραγουδιούνται πάντα με την ίδια ένταση και αγάπη από το φιλόμουσο κοινό της πατρίδας μας.  Ενδεικτικά αναφέρουμε  «Μην κλαις»,   «Τραγούδι του παλιού καιρού». «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». «Πλατεία Βάθης», «Τραγούδι του Αρχιπελάγους» κλπ.

Το βράδυ του Σαββάτου  μέσα από μία πανδαισία ήχων, τραγουδιών και μουσικής, ο Μανώλης Μητσιάς , η Θεοδώρα Μπάκα και η Ελένη Κοκκίδου θα μας ταξιδέψουν  στην Ελλάδα που αγαπήσαμε , που ονειρευτήκαμε , στην Ελλάδα που μας πληγώνει και  ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.