DRUMS AND VOICE

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο drummer Ηλίας Δουμάνης δημιουργούν το Φεβρουάριο του 2014, τους «Drums & Voice Jazztronica Duet», ένα πρότυπο Nu Jazz ντουέτο τυμπάνων- φωνής.

Το project ξεκίνησε από την ανάγκη των δύο μουσικών να ερευνήσουν και να πειραματιστούν πάνω στα όρια του φυσικού ήχου των οργάνων τους και από την επιθυμία τους να σχεδιάσουν ένα πολυσύνθετο ηχητικό περιβάλλον με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων.

Επέλεξαν να δουλέψουν και να παρουσιάζουν κομμάτια της bebop, modal, hardbop jazz σκηνής αλλά και προσωπικές τους συνθέσεις, δίνοντας βάση στην αυτοσχεδιαστική διάδραση και την ελεύθερη μουσική έκφραση.

Με το ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, τoυς ψηφιακούς κρουστούς ήχους, τα  effects, samples και τις real time λούπες, ενορχηστρώνουν, εναρμονίζουν και συγχρόνως αποδομούν το συνηθισμένο ρόλο των δύο οργάνων, δίνοντας πολυδιάστατη προσέγγιση στα τύμπανα και extended πολυφωνική παρουσία στη φωνή.

Το “Drums & Voice Jazztronica Duet" αποτελεί για τους δύο μουσικούς μέσο έκφρασης, έρευνας, σύνθεσης και προσωπική αποτύπωση του σύγχρονου αστικού ηχητικού ερεθίσματος.

Το «Drums & Voice Jazztronica Duet» έχει παρουσιαστεί στο Tinos Jazz Festival, Preveza Jazz Festival, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Jazz Full Moon Festival, ζωντανά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ("Jazz in the City") στη Music Expo (Ζάππειο Μέγαρο), Jazz duet Festival, Babel Jazz Festival, 1ο Athens Jazz FX festival, Athens Sofar Sounds, Six D.O.G.S., Βυζαντινό μουσείο (Athens Voice), Ωδείο Φ. Νάκας, Νομισματικό Μουσείο , Melijazz festival κ.α.

Αγγελική Τουμπανάκη : Voice, Fxs, Loops, Percussions

Ηλίας Δουμάνης : Drums, Voice, Fxs, Loops, Custom Design Programming

Συνεργάτες:
Ηχοληψία: Πασχάλης Κολέτσης

Visual, Media, Real time video projections: Λουίζος Ασλανίδης

Lighting Design: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Παράσταση: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Μουσική παράσταση: “Drums & Voice Jazztronica Duet"

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30 – ‘Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος:  8 euro

IOANNA TSAGARI

 

Αυτήν την χρόνια η Ιωάννα,  με αφορμή την γαλλική εξέγερση του Μάη του 1968 ενάντια στην συντηρητική τότε κυβέρνηση,  θα ερμηνεύσει τραγούδια από την Woodstock και  70’ς σκηνής , διαχρονικά  τραγούδια που μιλάνε για την καταπίεση της ανθρώπινης ελευθερίας σε οποιοδήποτε πλαίσιο , Γαλλικά Folk , Και 2 original δικά της τραγούδια που έχουν σκοπό να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να μείνουν πιστοί στην αλήθεια τους και τη μοναδικότητα τους χωρίς να υποταγούν σε καμία νόρμα άλλων που δεν τους ταιριάζει και να μείνουν ακλόνητοι από εξωτερικές αλλοιώσεις και πιέσεις!  Περιττό φυσικά να πούμε ότι μιλάμε για την Ιωάννα. όποτε να περιμένετε ότι θα ακούσετε κάποια γουστόζικα ανατολίτικα twists παντρεμένα αρμονικά με την παραπάνω μουσική.  Η Ιωάννα ως άνθρωπος , γυναίκα και  πρωτοπόρος καλλιτέχνης στηρίζει απόλυτα την ελευθερία έκφρασης και εμπνέει με το παράδειγμα της πολλούς ανθρώπους να μην ντρέπονται ποτέ να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι σε κάθε τους στιγμή. Η μουσική της μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε και τις σκοτεινές και τις φωτεινές πλευρές του εαυτού μας και να γιορτάσουμε  την ελεύθερη ύπαρξη μας με τους άλλους χωρίς φόβους  και ενοχές!

Φωνή Συνθέσεις: Ιωάννα Τσάγκαρη

Ούτι: Ανδρέας Ανδρέου

Σαξόφωνο , Κλαρινέτο : Γιάννης Δίσκος

Κιθάρα: Λάμπης Κουντουρόγιαννης

Κρουστά: Στρατής Σκουρέας

Παράσταση: Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Μουσική παράσταση: Ioanna Tsagari  Αφιέρωμα στον Μάη του 1968

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30 – ‘Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος:  6 euro

 

El Convento Del Arte

Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα