THEHEARTOFNOISE

Μετά την πρωτοφανήεπιτυχία του ElectronicaVol 1: The Time Machine”, ο Νονός της ηλεκτρονικής μουσικής, Jean-Michel Jarreαποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για το δεύτερο μέρος του projectElectronica”, με τίτλο “The Heart of Noise.

Έχοντας μαζέψει μια απίθανη παρέα συμμετεχόντων στο Vol 1: ‘The Time Machine”, το οποίο αποτελεί και μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του Jarre, Γάλλος συνθέτης εξασφάλισε την συμμετοχή 15 ακόμα σπουδαίων καλλιτεχνών στο ολοκαίνουριο  The Heart of Noise’.

Οι Rone, Pet Shop Boys, Primal ScreamE.S.Julia Holter, Gary NumanJeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper και Christophe, επιλέχθηκαν από τον Jarre για να ολοκληρώσουν το project του διπλού άλμπουμ “Electronica”. Όπως και στο Vol 1, o Jarre επικοινώνησε προσωπικά με κάθε ένα από τους συμμετέχοντες και ταξίδεψε αρκετά ώστε να δουλέψουν το κάθε κομμάτι μαζί και όσο χρειαζόταν.

Το ‘The Heart of Noise’  είναι αφιερωμένο στον Luigi Russolo, Ιταλό συνθέτη και κατασκευαστή πειραματικών μουσικών οργάνων, ο οποίος εισήγαγετο 1913 στο φουτουριστικό του μανιφέστο “Art of Noises” πολλά και διάφορα συμπεράσματα για το πώς η ηλεκτρονική, αλλά και άλλες μορφές τεχνολογίας  θα έδιναν τη δυνατότητα σε αντίστοιχους μουσικούς να μπορούν να παράγουν με τους κατάλληλους μηχανισμούς, την άπειρη ποικιλία ηχοχρωμάτων που μπορεί να προσφέρει μια ορχήστρα και ακόμα περισσότερο . Ο Russolo προέβλεψε την αυγή του συνθεσάιζερ και της ηλεκτρονικής μουσικής.