XRISTOP 2

«Τα πρωτοσέλιδα υπαγορεύουν έρωτα και εμείς, πότε αφηνόμαστε στο ταχύτατο κάλεσμά τους, πότε σνομπάρουμε τις τάσεις τους και απαρνιόμαστε μια ολόκληρη εποχή. Μια εποχή που με τον τρόπο της και χωρίς τρόπους έχει τη συνήθεια να μας μετατρέπει σε ενδιάμεσους σταθμούς. Κι όμως! Αν και η "ιστορία" μας γράφεται σε αυτήν την εποχή, μπορεί να διαρκέσει παραπάνω από είκοσι τέσσερις ώρες, φτάνει να βρούμε αυτά για τα οποία στον κόσμο του απρόσωπου ζούμε πιο προσωπικά.»
Ν.Χρ.


Ο Νίκος Χριστόπουλος, ο νέος τραγουδοποιός και ερμηνευτής, με την καθαρή και γεμάτη ζεστά ηχοχρώματα φωνή, αλλά ταυτόχρονα και τη σμιλεμένη από τα ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά και σύγχρονα με τη γενιά του τραγούδια, μας παρουσιάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο «Ενδιάμεσος Σταθμός».

Το άλμπουμ αυτό έρχεται, μετά  την κυκλοφορία των δύο μουσικών βίντεο, του τραγουδιού που έδωσε και τον τίτλο στον δίσκο και του χριστουγεννιάτικου τραγουδιού «Τα Πίσω Μπαλκόνια», που κυκλοφόρησε λίγο πριν τις γιορτές, από τη Formiggart.

Ο ίδιος γράφει στίχους και μουσική σε όλον τον δίσκο, προσφέροντάς μας ένα ξεκάθαρο δείγμα της ξεχωριστής του τραγουδοποιίας. Μια ματιά σύγχρονη και συνάμα ποιητική, ρομαντική και κοινωνική, στοχευμένη και γεμάτη αντιθέσεις.  Εμπνεόμενος από την καθημερινότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο σε μια δική του εκδοχή του μέλλοντος, ο Νίκος πλάθει ένα σύμπαν οχτώ ιστοριών, φορτωμένων με σκέψεις, εμπειρίες και όνειρα.

Κοινό χαρακτηριστικό των τραγουδιών, είναι η θέση τους στα σημεία εκείνα του κόσμου που στιγμιαία συναντώνται το φως και το σκοτάδι, ο έρωτας, ο φόβος και η μοναξιά, η γνώση και η εξουσία. Τον κόσμο αυτό ντύνουν αρμονικά οι μουσικές ερμηνείες νέων, ταλαντούχων καλλιτεχνών -σταθερών συνεργατών του Νίκου Χριστόπουλου στο μουσικό του ξεκίνημα.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει η ομάδα των Polite Blue, ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Ανδριανός, ο οποίος είναι και δημιουργός των μουσικών βίντεο του άλμπουμ.

Το άλμπουμ «Ενδιάμεσος Σταθμός» κυκλοφορεί από την Formiggart σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

https://orcd.co/endiamesos-stathmos