xrysostom

Ένα φωτεινό σύνολο τραγουδιών, γεμάτο λυρισμό και εξαιρετικές ερμηνείες από ξεχωριστούς τραγουδιστές, είναι το “Γελάς”, το νέο και συνολικά έκτο ολοκληρωμένο album του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Τραγούδια που ξαφνιάζουν με την σαγηνευτική τους πολυμορφία και φανερώνουν έναν δημιουργό που αγαπά να φτιάχνει μελωδίες που λάμπουν με την αλήθεια και την ομορφιά τους.

Ο Θεσσαλονικιός δημιουργός επιλέγει να μελοποιήσει κείμενα των Τάκη Βαρβιτσιώτη, Παναγιώτη Θωμά, Μάνου Ορφανουδάκη, Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, Μαριλένας Φισκέττι, δημιουργώντας ένα μουσικό αποτέλεσμα που αποτελεί μια σοβαρή καλλιτεχνική πρόταση, ουσιαστική και δημιουργική.

Μια ομάδα σημαντικών ερμηνευτών αναλαμβάνει τις αποδόσεις των τραγουδιών: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αλέξανδρος Τζουγανάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργος ΚαλογήρουΑνδρέας ΚαρακόταςΓεωργία Νταγάκη και Νίκος Ξυδάκης.

Όλοι τους βουτούν με αποφασιστικότητα στο μουσικό σύμπαν του Σταμούλη και αποδίδουν με ιδιαίτερα χρώματα και αποχρώσεις την ψυχή των τραγουδιών. Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονται και δυο μουσικές αφηγήσεις του Χρυσόστομου Σταμούλη.

Ο Χρυσόστομος Σταμούλης είναι Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. αλλά και μέγας εραστής της μουσικής. Από το 1991 διευθύνει τη Μικτή Χορωδία “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος” Θεσσαλονίκης.

Το “Γελάς” είναι το έκτο του ολοκληρωμένο album.

Διανομή: Εκδόσεις Αρμός http://www.armosbooks.gr

Παίζουν οι μουσικοί: Γεωργία Νταγάκη, Δημήτρης Λάππας, Θάνος Σταυρίδης, Θάνος Μιχαηλίδης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Αλέξανδρος Τζουγανάκης, Μιχάλης Σαπουντζής, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Κωνσταντίνος Δημηνάκης, Άκης Κατσουπάκης, Κυριάκος Γκουβέντας, Μάριος Μακρής, Αντώνης Σουσάμογλου, Μιγκὲλ Μιχαηλίδης, Θανάσης Σουργκούνης, Παύλος Μεταξάς, Γιάννης Στέφος, Στέλλα Τέμπρελη, Ελευθέριος Γκρούνης.

Eνορχήστρωση: Θάνος Σταυρίδης, Δημήτρης Λάππας, Κωνσταντίνος Δημηνάκης Χρυσόστομος Σταμούλης.

Διεύθυνση παραγωγής: Χρυσόστομος Σταμούλης, Θάνος Σταυρίδης