Cronos Dias 2

Μια μουσικοθεατρική performance με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά παραδοσιακά όργανa απ’ όλο τον κόσμο, που μας ταξιδεύει στους αρχέγονους κοσμογονικούς μύθους της Ελλάδας

Το θέατρο Altera Pars θα παρουσιάσει τον Αύγουστο του 2021 στην Αρχαία Ολυμπία την παράσταση “Κρόνος και Δίας: Mονομαχία χωρίς τέλος”, στο πλαίσιο του προγράμματος 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”. 

H παράσταση εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον αρχέγονο μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με το Δία. Ο Κρόνος, σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, σύμβολο και πηγή της «ζωής». 

Η παράσταση βλέπει το μύθο ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος τελικά μπορεί να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί. 

Ο αφηγηματικός κορμός βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους.

Cronos DIAS 1

Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού 

Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος 

Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού

Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα 

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα 

Πληροφορίες για την παράσταση

10 & 11 Αυγούστου 2021

Αύλειος Χώρος Aρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας

Ώρα έναρξης: 9:00 μμ

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Χρήσιμες πληροφορίες: 

  • Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Η προκράτηση είναι υποχρεωτική.
    Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο. 
  • Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική
  • Για περισσότερες πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/  
  • Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..
  • Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 
  • Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. 

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.