SARAKO

Μετά από 78.000 αντίτυπα, το διαχρονικό πλέον βιβλίο μαγειρικής «Σαρακοστιανά: Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα» επανακυκλοφορεί ανανεωμένο. Με καινούριες φωτογραφίες και φρέσκες ιδέες. Στις σελίδες του θα βρείτε 387 συνταγές, εμπνευσμένες από την παραδοσιακή κουζίνα, που μυρίζουν Ελλάδα. Ένα πολύτιμο απόκτημα για όσους νηστεύουν, για τους χορτοφάγους αλλά και για όλους εκείνους που βασανίζονται από το ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα» και επιδιώκουν ν’ ακολουθήσουν μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή.


Εκδόσεις: Πορφύρα
Έκδοση: 27η
Τιμή: 22 €
*Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο “The Festive Fast”.

 Η ιδέα πίσω από το βιβλίο

Τα «Σαρακοστιανά» υπογραμμίζουν τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας, ενώ προβάλλουν πατροπαράδοτες διατροφικές συνήθειες, προσαρμοσμένες στο σημερινό τρόπο ζωής. 
Πώς προέκυψε όμως το συγκεκριμένο βιβλίο; Ιθύνων νους, η Μαριγούλα Κοκκίνου. Μια πολύτεκνη νοικοκυρά που έμαθε από τα ίδια της τα παιδιά ν’ αγαπά την παραδοσιακή κουζίνα, επιστρέφοντας μάλιστα οικογενειακώς στην νηστεία. Κι ήταν αυτή η επιστροφή που γέννησε τα «Σαρακοστιανά». Συνοδοιπόρος σ’ αυτό το εγχείρημα η Γεωργία Κοφινά, εκπαιδευτικός, δεινή ερευνήτρια γαστρονομίας και συνταγογράφος στο Olive.
Σ’ αυτό τον εύχρηστο οδηγό μαγειρικής μπορεί κανείς να βρει, λοιπόν, εύκολες και πιο μπελαλίδικες συνταγές, όπως καλαμαράκια με σέλινο, κυπριακή μουτσέντρα και καρυδώτο καλυμμένο από πυκνή σοκολάτα. Μια εξαιρετική ιδέα για δώρο-στον εαυτό μας ή τους αγαπημένους μας, ιδιαίτερα τώρα που μένουμε σπίτι και η μαγειρική μπορεί να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.