CVD OFFICIAL AFISSA no letters

Η παράσταση αν μη τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιεί χωρίς ενδοιασμούς τη λέξη ''έκπληξη''!                                                             

''Έχουμε την εντύπωση ότι θα ξαφνιάσουμε ακόμα και τους κολλητούς μας''                                                                                                          Ν.ΒΟι θρύλοι της δεκαετίας του '60 επιστρέφουν εκτάκτως με Cadillac, Vermouth και πολλά ξεχασμένα όνειρα...
Η Τεχνολογία του 3D animation και του Virtual Reality, πάνε Θέατρο...
Για λίγες μόνο παραστάσεις, ο ''Technomaniac-μουσικοσυνθέτης Νίκος'' (Νίκος Βεντουράτος) συναντά τον διαδικτυακό ''rabbit-SPYROSware'' (Σπύρος Μπιμπίλας) σε ένα μεταφυσικό ταξίδι στο χρόνο μεταξύ Σελήνης και Ιπποκράτους 17.
Όταν κάνεις μια παράσταση που ουσιαστικά αναζητάς καινούργιους δρόμους έκφρασης και δεν φοβάσαι ν' απομακρυνθείς από τα σιγουράκια σου, το  CADILLAC, VERMOUTH & DREAMS  είναι  μια παράσταση που μοιάζει μια απόλυτα συνειδητή επιλογή.
Το Θέατρο Ακάδημος αποφάσισε να κλείσει τη φετινή χειμερινή σεζόν με μια πρόταση-παράσταση που ουσιαστικά αναρωτιέται κανείς πως μπορεί η σύγχρονη Τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και οι τρισδιάστατες προβολές animation να μας εμπνεύσουν στη δημιουργία μιας μουσικοθεατρικής παράστασης, βασισμένης σε νόμους και κανόνες που άλλοτε αλληλοσυγκρούονται και άλλοτε θαυματοποιούν.
Με θέμα της παράστασης την συνεχόμενη πάλη του σύγχρονου ανθρώπου να διατηρήσει τις ευαισθησίες και το ρομαντισμό του, σε μια ισοπεδωτικά εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή, μέσα σ' αυτήν την παράσταση θα αναρωτηθείτε πως μπορεί το ολόγιομο Φεγγάρι που συντρόφευσε τις πιο τρυφερές στιγμές της ζωής σας, για κάποιους να είναι απλά ένας δορυφόρος της Γης. 

Στην παράσταση αυτή θα διαπιστώσετε να πρωταγωνιστεί μια Τεχνολογία που αυτοσαρκάζεται και ένας hacker να μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος και πιο ρομαντικός και από ένα παιδί που χαζεύει τ' άστρα.Οι τρισδιάστατες προβολές αυτής της παράστασης δεν είναι ένα κερασάκι στην τούρτα, είναι η ίδια η τούρτα με πολλαπλές γεύσεις και διαφορετικά συναισθήματα. Οι προβολές αυτές συμπρωταγωνιστούν και δεν συνυπάρχουν απλά...

Το Cadillac, Vermouth & Dreams  είναι μια παράσταση που δημιούργησε ο μουσικοσυνθέτης και  Performer   Νίκος Βεντουράτoς  με την Τεχνολογική επάνδρωση-υποστήριξη του Νίκου Φώτη, όπου μέσα από μια πολύχρονη εμπειρία εξειδικευμένης ενασχόλησης με την Τεχνολογία και τις εφαρμογές της σε ζωντανές παραστάσεις, στοχεύει για πρώτη φορά να συνδυάσει όλες τις ιδιότητες του σε μια μουσικοθεατρική παραγωγή αναδεικνύοντας την αρμονική συνύπαρξη Τεχνολογίας και Τέχνης. Στη συγκεκριμένη ειδικά παράσταση τολμά ένα ακόμα βήμα παραπέρα, αφού για πρώτη φορά θα διαχειριστεί ο ίδιος επί σκηνής παίζοντας και τραγουδώντας τις ψηφιακές του δημιουργίες, οι οποίες επιπλέον θα διακατέχονται και από μια εικαστική ματιά που ανέλαβε να υλοποιήσει η εικαστικός-σκηνογράφος  Ελένη Τσέγκα.

Στο πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα αυτή η παραγωγή συναντά τον ιδανικό της Performer, σ' ένα ρόλο που ξεκλειδώνει άλλοτε το χιούμορ, άλλοτε το συναίσθημα και άλλοτε τις φιλοσοφικές αναζητήσεις. Η τεράστια εμπειρία του, τόσο στο χώρο του Θεάτρου όσο και στο χώρο του animation, αλλά και η τόλμη του να δοκιμάζει τον εαυτό του σε καινούρια πράγματα καταφέρνει να μετουσιωθεί  σε ένα ζωντανό cartoon, που σίγουρα δεν απευθύνεται σε παιδιά αλλά σε όσους η φαντασία αποτελεί ανεξάντλητη έμπνευση και χιούμορ.
Το Θέατρο Ακάδημος σας προ(σ)καλεί να προκαλέσουμε όλοι μαζί, μια διακοπή ρεύματος από την καθημερινότητα και την Τεχνολογική κυριαρχία του Σήμερα και να βιώσουμε μέσα από αυτή την παράσταση  τη στιγμή που η Τεχνολογία θα υποκλίνεται στο συναίσθημα.
Παίζουν: Νίκος Βεντουράτος, Σπύρος Μπιμπίλας
Ιδέα-κείμενο-μουσική-σκηνοθεσία-performance: Νίκος Βεντουράτος

Τεχνολογική υποστήριξη: Νίκος Φώτης

Σκηνογραφική-εικαστική παρέμβαση: Ελένη Τσέγκα

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων : Σάββατο 21.00    Κυριακή  19.00
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος : €14Φοιτητικό-Ανεργίας-Παιδικό- Άνω των 65 : €10
Έναρξη παραστάσεων : 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Προπώληση εισιτηρίων : Καταστήματα Cosmote, Γερμανός και TICKETMASTER.GR και κρατήσεις από το τηλεφωνικό κέντρο του θεάτρου Ακάδημος στο 210.3625119.
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (έως 27 Μαίου)Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά


ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 17 & ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 210.3625119