KAOS GRIFFON foto2

Το ΚΑΟS βουτάει μαζί με την ίδια χορευτική ομάδα στην ελληνική Ιστορία, δημιουργώντας μια εκρηκτική παράστασηγια τις σύνθετες ρίζες της καταγωγή μας και πως αυτές επιβιώνουν  στο παρόν.

 Το KAOS θυμίζει έντονα ρετρό σουβενίρ «Made in Greece». Μιλάει για το βάρος του πολιτισμού που ενδεχομένως κουβαλάμε, θέτοντας έτσι ερωτήματα ως προς την εξέλιξη της μορφής μας στο σήμερα. Έντονες και σουρεαλιστικές εικόνες ζωντανεύουνεπίσκηνής,φέρνοντας μαζί τους πρωτόπλαστους, υπολείμματα θεών και ηρώων που περιπλανώνται μαζί στη γη μιας σύγχρονης Ελληνικής Βαβέλ. Ετερόκλητα μουσικά είδη, από ηλεκτροακουστικούς ήχους μέχρι παραδοσιακά ακούσματα, πλέκονται μεταξύ τους.

S GRIFFON foto1

Λίγα λόγια για το πως δουλέψαμε το έργο.

KAOS είναι κάτι αχανές, αταξινόμητο, ασύλληπτο και μάλλον ακατανόητο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έτσι τουλάχιστον συμφωνήσαμε ξεκινώντας τις πρόβες μας. Δεν δώσαμε όμως θετικό ή αρνητικό πρόσημο σε αυτό. Αρχικά βυθιστήκαμε σε ένα άναρχο και άνομο περιβάλλον ώστε να βιώσουμε έναν χώρο στον οποίο δεν υπάρχει καμία σταθερά, καμία ευθύνη και κανένα παρελθόν ή μέλλον. Εικόνες και σύμβολα από το παρελθόν, την Ιστορία, την Μυθολογία, την Παράδοση καθώς και σύνθετες πολιτισμικές επιρροές που προκύπτουν από την κομβική Γεωγραφική μας θέση άρχισαν να ξεπροβάλουν καθορίζοντας μια ταυτότητα που σύντομα κατανοήσαμε ότι δεν ορίζαμε εμείς. Αντλήσαμε από την μνήμη και την ανάμνηση για να δομήσουμεένα παρόν συλλογικό όσο και ατομικό. Από κει και πέρα αρχίσαμε να στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στην συλλογική ευθύνη και ταυτότητα.

Στόχος μας σε αυτό το έργο δεν ήταν να σχολιάσουμε κομμάτια της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά περισσότερο τον όγκο και το βάρος που μπορεί αυτή να φέρειγια τον καθένα από εμάς σήμερα. Υπάρχουμε στο παρόν, αλλά ταυτόχρονα αποτελούμαστε και από ένα μεγάλο κομμάτι συλλογικής μνήμης και φορτίου που έρχεται από το παρελθόν. Πως μας επηρεάζει αυτό το συμβολικό παρελθόν σήμερα? Ποιοι είμαστε σήμερα? Μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό που υπήρξε πριν από εμάς?

KAOS

Χορογραφία Ιωάννα Πορτόλου

Χορεύουν:  Ιωάννα Αποστόλου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαίδης, Ηλίας Χατζηγεωργίου

Μουσική Σύνθεση Αντώνης Παλάσκας

Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Χορογράφου Ράνια Καπετανάκη

Βίντεο Γρηγόρης Πανόπουλος

Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου & Ομάδα Griffon

Πρεμιέρα Επίδαυρος 2019

Εκτέλεση παραγωγής pro 4, Μανόλης Σάρδης, Χριστίνα Πολυχρονιάδου 

Φωτογραφίες Εβίτα Σκουρλέτη

 

STUDIO  GRIFFON

Aργολίδος 48 & Λ.Ριανκούρ 29-31

Αμπελόκηποι