0339

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας μετά την  ιδιαίτερα δύσκολη καλλιτεχνική περίοδο, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας  και  επανέρχεται δυναμικά παρουσιάζοντας την εμβληματική παράσταση «Γκόλφω» από το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα που δημιουργήθηκε το 2015 και έχει δώσει μέχρι τώρα 500 παραστάσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια της Nοτιοδυτικής Ελλάδας

Με αφορμή την πρώτη παράσταση για την καλοκαιρινή περίοδο που θα δοθεί στις 15 Ιουλίου 2020 στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α συνδιοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της «Γκόλφως» του Σ. Περεσιάδη στο ιστορικό μνημείο.

Ο χώρος του αρχαίου θεάτρου της Αιγείρας, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ και ο οποίος έγινε επισκέψιμος για το κοινό τα τελευταία χρόνια, φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες… τόνισαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α κ. Μαρία Τσουκαλά και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Πέτρος Βάης.

 Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19 και για λόγους αποφυγής συνωστισμού, η διάθεση  δωρεάν δελτίων εισόδου θα γίνει από το Ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων και από τα εξής σημεία στο Αίγιο και την Ακράτα:

  • Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη», Αίγιο
  • Βιβλιοπωλείο “Νόημα” στην Ακράτα.
  • Κατάστημα «Μαντάμ Σουσού – Χειροποίητα Κοσμήματα», στην Ακράτα
  • Mattheos Tours, Ταξιαρχών 32, Αίγιο

Επίσης στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί 11 ακόμη παραστάσεις στην ευρύτερη Περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

 

Για την παράσταση:

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον   θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις  10 Αυγούστου 1894.

Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νέα ερωτευμένα παιδιά αποφασίζουν να παντρευτούν παίρνοντας την ευχή των γονιών τους. Ωστόσο το πρόσωπα του περιβάλλοντός τους εκφράζουν τις ενστάσεις τους και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η Γκόλφω πλήρως αφοσιωμένη στον αγαπημένο της αρνείται πεισματικά τις προτάσεις του πλούσιου Κίτσου που θέλει να την κάνει γυναίκα του. Αντίθετα, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, o Τάσος δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, την κόρη του τσέλιγκα Ζήση που θα του εξασφάλιζε οικονομική άνεση. Η Γκόλφω νιώθοντας προδομένη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα συναντήσει το ζευγάρι και με μεγαλοψυχία τους δώσει τις ευχές της. Ο Τάσος συγκινημένος από την στάση της Γκόλφως αποφασίζει να γυρίσει στην πρώτη και μοναδική του αγάπη. Είναι όμως αργά. Η προδοσία του τιμωρείται, γιατί «όποιος προδίνει την αγάπη, μπορεί να προδώσει τα πάντα». 

0799 1

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης 

Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου

Διεύθυνση παραγωγής :Τίνα Γιοβάνη

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Τσακανίκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας , Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Πρόγραμμα παραστάσεων

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

Τ-15

ΑΙΓΕΙΡΑ,

ΠΕΔ

Π-16

Α. ΣΥΧΑΙΝΑ,

Π-17

ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, προαύλιος χώρος Γυμνασίου Χαλ/τσας

ΠΕΔ

Σ-18

Α. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ,

Κ-19

ΓΟΜΟΣΤΟ

Δ-20

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ,

Τ-21

ΖΑΧΑΡΩ,

ΠΕΔ

Τ-22

ΑΛΙΣΣΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ

Π-23

Χ

Π-24

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σ-25

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,

ΠΕΔ

Κ-26

Α. ΟΛΥΜΠΙΑ                

ΠΕΔ

Δ-27

ΠΥΡΓΟΣ,

ΠΕΔ

Τ-28

ΠΕΡΙΒΟΛΑ, 20ο ΓΥΜΝ.

Τ-29

ΛΕΥΚΑΔΑ, Φεστιβάλ

Π-30

Χ

Π-31

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σ-1

ΔΑΦΝΗ ΗΛΙΔΑΣ

Κ-2

 ΒΟΥΝΤΕΝΗ ΣΧΟΛ.

Δ-3

Δ. ΑΧΑΪΑ 

ΠΕΔ

Τ-4

BONITΣA,

ΠΕΔ

Τ-5

ΑΓΡΙΝΙΟ, ΚΑΠΝΑΠ. ΠΑΠΑΣΤΡ.

ΠΕΔ

Π-6

Χ

Π-7

ΨΩΦΙΔΑ

Σ-8

ΔΑΡΑΣ,

Κ-9

ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Δ-10

ΟΙΝΙΑΔΕΣ

ΠΕΔ

ΤΡ-11

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΑΛΟΥΚΙ,

ΠΕΔ

ΤΕ-12

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ, ΡΟΝΤΗΡΗ

ΠΕΔ

ΠΕ-13

ΒΡΑΧΝΙ

 

Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να

προμηθεύεται  δελτία εισόδου από το ταμείο του θεάτρου Απόλλων.

Πληροφορίες στο ταμείο του Δημοτικού  Θεάτρου Απόλλων- τηλ.2610273613.