EXWFYLLO D.T. FONOS ME ENDEXOMENO BLAKEIAS

Στον κήπο της βίλας του εφοπλιστή Αδάμαντα Αδαμαντίου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν με κάποιον τρόπο εκβιαστεί, ή ταπεινωθεί σαν δούλοι σε φυτείες από τον οικοδεσπότη, το πολυσυζητημένο ραγού έχει σερβιριστεί σ’ ένα καλοστρωμένο με αραχνοΰφαντο λευκό τραπεζομάντιλο τραπέζι και όλα αρχίζουν.

Οι δύο από τους καλυσμένους, δεν αγγίζουν ούτε καν το πιάτο τους και μία από αυτούς, δεν πίνει ούτε γουλιά απ’ το κρασί της. Τα βλέμματα όσων κάθονται στο τραπέζι κοιτούν με μίσος τον εφοπλιστή, αλλά και με φανερή αηδία τον διπλανό τους, συμπεριλαμβανομένου και του υπηρετικού προσωπικού που πηγαινοέρχεται αδιάκοπα. Ώσπου ο Αδάμαντας Αδαμάντιος, μασώντας ίσως ο μοναδικός με όρεξη ένα γευστικότατο κομμάτι κρέατος, πέφτει ξαφνικά νεκρός μπροστά στα μάτια των «έκπληκτων» έξι υποψήφιων δολοφόνων του;

Μια αστυνομική ιστορία που φλερτάρει με το υπαρξιακό και το ψυχολογικό. Με χιούμορ και καυστική ειρωνεία, αλλά κυρίως με συνεχείς ανατροπές και το μυστήριο που κλείνει το μάτι στους 'Δέκα μικρούς νέγρους', της Άγκαθα Κρίστι, η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη, ως σύγχρονη διαδοχός της, συνεχίζει να μας εφνιδιάζει, να μας κρατά το ενδιαφέρον και να μας εκπλήσσει μέχρι την τελευταία σελίδα.