PIXiDA

Αναγνώσεις και Καλέσματα ως  Ποιητικές Βραδιές στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός Αθήνα 10435)

Πρόκειται για μία σταθερή παράσταση – εκδήλωση κάθε Τετάρτη 7μμ-10μμ στο Θέατρο Παραμυθίας / τηλέφωνα κρατήσεων 2114013923 και 6932322080, είσοδος 10 ευρώ με κρασί και συζήτηση, με σκοπό την επικοινωνία και την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής  δημιουργίας των ανθρώπων.

Δομή της παράστασης- εκδήλωσης:

Κατά την πρώτη ώρα υπάρχει παράσταση  ως σύνθεση μερών από την αρχαία ελληνική  τραγωδία  και σύγχρονων ποιητών.

Ακολουθεί διάλειμμα.

Κατά την δεύτερη ώρα παρουσιάζουμε ποιήματα από εκδομένες ή ανέκδοτες συλλογές, σύγχρονων μας δημιουργών ή διαβάζουμε αγαπημένους μας ποιητές. Όταν πρόκειται για ποίηση. Ομοίως παρουσιάζουμε εικαστικούς, μουσικούς, ανθρώπους – δημιουργούς που χρειάζονται το Χαρτί και το Μολύβι, για να συνθέσουν το έργο τους.

Ακολουθεί διάλειμμα.

Η Τρίτη ώρα είναι αφιερωμένη στην συζήτηση πάνω σε θέματα που θέτουν τα γραπτά ή οι ζωγραφικοί πίνακες ή η μουσική ή θέματα που άπτονται τα παραμύθια, υλικό που αγγίζει μικρούς και μεγάλους.

Συμμετοχή

Μπορεί να συμμετέχει όποιος ή όποια ενδιαφέρεται με μόνη προϋπόθεση την Ανάγκη για την Τέχνη. Είτε έχει εκδώσει ή δημοσιεύσει ή εκθέσει ή κυκλοφορήσει το έργο του /της είτε όχι. Ευχής έργον θα ήταν να ανοίξει  αυτή η ομπρέλα της στέγασης της καλλιτεχνικής ευαισθησίας και ανησυχίας τόσο πολύ, ώστε  οι βραδιές ποίησης να μοιάζουν με  μια αυτονόητη  και Αναγκαία  Ύπαρξη χώρου και χρόνου συνάντησης και συλλογικής δημιουργίας.

Η Διοργανώτρια Εταιρεία Της Εκδήλωσης Είναι η

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ

Σταθεροί Συντελεστές της Εκδήλωσης είναι οι:

Χρήστος Πουσίνης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός

Αλίκη Ζωγράφου, Μουσικός- Ερμηνεύτρια- Ηθοποιός

Θησέας Χριστοδούλου, ηθοποιός

Σοφία Σαββίδου, Ηθοποιός

Σκεπτικό Εκδήλωσης

Βραδιές με ποιήματα και  ποιητές, μυθιστορήματα, νουβέλες, θεατρικά, δοκίμια και  συγγραφείς, επιστημονικές μελέτες και μελετητές. Με στίχους και  στιχουργούς,  σενάρια και  σεναριογράφους, άρθρα ποικίλου ενδιαφέροντος και  αρθρογράφους,  ζωγραφική και ζωγράφους, μουσική και μουσικούς και συνθέτες. Με μύθους  και μυθογράφους.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΕΧΝΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΛΥΣΗ και το  ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Ανοίγουν τα παράθυρα της επικοινωνίας των ανθρώπων και της γνώσης, της έκφρασης και της αναζήτησης ιδεών, μέσα από τις Αναγνώσεις και Καλέσματα  ως Βραδιές Ποίησης με τίτλο:

Με Πυξίδα Το Χαρτί

ΓΙΑΤΙ;

Για να νικήσει ο άνθρωπος μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση τα αρνητικά συναισθήματα: βία, απόσυρση , φόβο του θανάτου και την καταστροφή του εαυτού του και της ψυχής του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σε όλο αυτό το δημιούργημα ο δρόμος είναι η προσέγγιση των θετικών αξιών: καλοσύνη, δικαιοσύνη, αγάπη σμιλεύοντας και μεταφέροντας αυτό το επίτευγμα στον εαυτό μας και σε όλη την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές οι αξίες γίνονται δημιουργικές μέσα από την Εκδήλωση "Με Πυξίδα Το Χαρτί"  Αναγνώσεις και Καλέσματα ως Βραδιές Ποίησης   από τους διοργανωτές  Δρόμοι Τέχνης- Θεατρική Λύση στο  Θέατρο Παραμυθίας. Διότι  οι θετικές αξίες γίνονται δημιουργικές και αναπτύσσονται   μέσα από τον δρόμο της Τέχνης.