Vasilias Afisa

Μέσα από κατανοητούς συμβολισμούς και μεταφορές, το κλασσικό αυτό παραμύθι μιλάει στα παιδιά για την απληστία και την επίδειξη καθώς και για την επιδίωξη του εύκολου πλούτου χωρίς προσπάθεια και κόπο. Σε μια εποχή που επικρατεί η εικόνα, ο υπερκαταναλωτισμός και η ευκολία του κινητού τηλεφώνου, που φαίνεται πιο εύκολο για κάποιον να αγοράσει την ευτυχία παρά να προσπαθήσει να την κατακτήσει μαζί με τους φίλους του και την οικογένειά του, σε μια εποχή που όλοι θέλουν να συμφωνούν με τους πολλούς και φοβούνται να ξεχωρίσουν, η παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» αποπειράται να διδάξει στους μικρούς και να υπενθυμίσει στους μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της αλήθειας και της προσπάθειας, και τη δύναμη της ουσίας και της απλότητας σε αντίθεση με το φαίνεσθαι και την επίδειξη.

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδιμουσική, εντυπωσιακές χορογραφίες και πολύ πολύ χιούμορ.  Τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη και οι στίχοι των τραγουδιών του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» απευθύνονται σε παιδιά 3 ετών και άνω.
Οι  παραστάσεις για το κοινό πραγματοποιούνται κάθε Σάββατοκύριακο ενώ πραγματοποιούνται και ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με το θέατρο.

ROUXA

Σε μια παραμυθένια χώρα και μια παραμυθένια εποχή δύο φτωχοί κατεργάρηδες μαθαίνουν ότι ο βασιλιάς ψάχνει για νέους ράφτες. Ο συγκεκριμένος βασιλιάς έχει μεγάλο πάθος με τα νέα, εντυπωσιακά και πανάκριβα ρούχα και δίνει μεγάλη σημασία στον εύκολο εντυπωσιασμό και στη φιγούρα και όχι στην ευτυχία των υπηκόων του. Έτσι οι δύο κατεργάρηδες σκαρώνουν ένα πονηρό κόλπο για να γίνουν αυτοί οι επίσημοι βασιλικοί ράφτες και να αποκομίσουν από τον ματαιόδοξο βασιλιά χρήματα και δόξα χωρίς όμως κι αυτοί να κοπιάσουν και χωρίς να προσπαθήσουν. Θα είναι άραγε τα πράγματα τόσο εύκολα όσο νομίζουν; Θα πετύχει το κόλπο τους ή θα λάμψει η αλήθεια; Θα πάρουν στο τέλος όλοι το μάθημά τους και θα είναι η τελική έκβαση δίκαιη για όλους;

ROUXA1

Πρωτότυπο παραμύθι: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Διασκευή κειμένου - Σκηνοθεσία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία:  Εύη Χαμπλα

Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio

Παίζουν και τραγουδούν: Νίκος Βεκράκος, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Κωνσταντίνα Μαγκαφά, Νικόλας Τσίχλας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Παιδικό 6€, Ενηλίκων 8€

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18.00 και κάθε Κυριακή στις 12.00