MASTER

Το MASTER CLASS του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, η παράσταση – φαινόμενο που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται για 3η χρονιά στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν», και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ζωντανεύοντας και πάλι τον μύθο της συγκλονιστικής ελληνίδας που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία.

Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που ενσαρκώνει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ' ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η νέα μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του. Τη σκηνοθεσία του “Master Class" υπογράφει ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Στρατής Πασχάλης

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Μιχάλης Αδάμ

ΣΚΗΝΙΚΑ

Όλγα Μπρούμα

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Σταματία Μέγκλα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Πέτρος Μπούρας

ΦΩΤΙΣΜΟΙ

Νίκος Βλασόπουλος

Τα κοστούμια της κυρίας Ναυπλιώτου επιμελήθηκε

ο Βασίλης Ζούλιας

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μαρία Κάλλας
Μαρία Ναυπλιώτου

Σοπράνο Α'
Εύα Γαλογαύρου

Σοπράνο Β' (Διπλή διανομή)
Λητώ Μεσσήνη

Δάφνη Δαυίδ

Τενόρος
Γιώργος Φλωράτος

Πιανίστας (Διπλή διανομή)
Πέτρος Μπούρας

Αλέξανδρος Αβδελιώδης

Stage Hand

Δημήτριος Ψύλλος

 

 


 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


[…] μια ερμηνεία σπαρακτική, βγαλμένη απ’ τα σπλάχνα της [Μαρίας Ναυπλιώτου]. Ακολουθώντας υποδειγματικά τους θαυμάσιους ρυθμούς του σκηνοθέτη ποτίζει την υποκριτική της με βιτριολικό χιούμορ απολαυστικό, διατηρώντας το classy, την αριστοκρατικότητα που κομίζει επί σκηνής, όσο ελάχιστες ηθοποιοί μας - ίσως να ’ναι κι η μόνη... Ένας θρίαμβος!

Γιώργος Σαρηγιάννης | Το Τέταρτο Κουδούνι

Έμεινα. Τα ‘χασα. Εκτοξεύτηκα. Τσιμπιόμουνα. Ευλογήθηκα. Υποκλίθηκα! Τέτοιο πράγμα. Τέτοια ερμηνεία, Τέτοιο υποκριτικό ταλέντο. Τέτοιο πάθος. Τέτοιες επιδόσεις. Τέτοια ταύτιση. Τέτοια μοναδικότητα από τις ελάχιστες στιγμές στην θεατρική μου περιπλάνηση. […]

Δημήτρης Δανίκας | Πρώτο Θέμα

 

 […] Στην παράσταση αυτή μπορείτε να βάλετε όσο ψηλά θέλετε τον πήχη των προσδοκιών σας: η Μαρία Ναυπλιώτου με άνεση θα περάσει από πάνω του. Δαίμονας είναι η γυναίκα αυτή πάνω στη σκηνή. Ενας σκοτεινός δαίμονας και μια αγνή θεά. Μια casta diva.

Έλενα Ακρίτα | Τα Νέα

Το Master Class είναι για μένα η καλύτερη παράσταση της σεζόν. Όχι μόνο για την εξαιρετική σκηνοθεσία, τους φωτισμούς που συμμετέχουν στη μυθοπλασία και τη φυσικότητα στο παίξιμο των ηθοποιών. Κυρίως όμως επειδή οι θεατές, όπως τότε με την Κάλλας, έτσι και τώρα συρρέουν για να δουν μια άλλη Μαρία να καταθέτει κάθε βράδυ την ψυχή της στα πόδια τους μετατρέποντας το θέατρο σε τόπο καθαγιασμένο από την Τέχνη της. Επειδή το θέατρο είναι ο Ναός της.

Λίνα Στεφάνου | LIFO


 

 

MASTER CLASS

του Terrence McNally

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Δημήτρης Χορν»

από 24 Οκτωβρίου 2020

Σον ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Μαρία Ναυπλιώτου,
σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου,
και μετάφραση Στρατή Πασχάλη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

 


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

τηλεφωνικά

211 800 51 41