Dimitris the Athens

Η μοναξιά του φωτογράφου, το άπειρο γεμάτο αγωνία, το άπειρο της γυναίκας, της αρχής, του τέλους, της ατέλειας και της τελειότητας.

Ο Δημήτρης Στρατάκης, έχοντας παρακαταθήκη 20 Εκθέσεις ανά τον κόσμο, έρχεται στην AthensVirtualGallery να μας παρουσιάσει την σειρά του «Γυναίκες».

Με την ειλικρίνεια του αληθινού, «γυμνός από τεχνικό φωτισμό», έξω από το φωτογραφικό στούντιο, μας δείχνει τις γυναίκες, γοητεύει και γοητεύεται απ’ το σκοτάδι τους, καλωσορίζει και αγκαλιάζει το φως τους.

Άλλωστε όπως δηλώνει και ο ίδιος πάντα πιστεύει στο Ιερό Φυσικό Φως…

Ο DimitrisTheAthensξεκίνησε ως φωτογράφος του δρόμου για περίπου 15 χρόνια , σε πάνωαπό́ 80 χώρες. Σταματώντας τα ταξίδια το 2010 έκανε το πρώτο του κοινωνικό πρότζεκτ με όνομα “Maenads” που είχεμεγάληαπήχηση σε πολλέςχώρες για την δύναμη των εικόνων του. Το επόμενοπρότζεκτ του ήταν το “100 teardrops for racism” μαζί με τους medicinesduMonde,όπου 100 γυναίκεςόλων των ηλικιών και φυλών δάκρυσανμπροστά στον φακό του ενάντια σε κάθεείδοςρατσισμού. Παράλληλαφωτογράφιζεγυναίκεςγυμνές και ημίγυμνεςμόνο σε ασπρόμαυρο , πάντα με φυσικό φώς και ποτέ σε στούντιο,ψάχνονταςπερισσότερο τις ψυχές τουςμέσα απ’ τον φακό. Μέσα σε όλαταυτόχρονα τα πρότζεκτ του αποφάσισε το 2013 (ψάχνοντας και την δική του ψυχή) να περπατήσει το Camino de Santiago de Compostela ,840 χιλιόμετραόπου και αυτό έγινεέκθεση και βιβλίο με τίτλο “ElCaminante”.

Γιαεγγραφήστοnewsletterτης AthensVirtualGalleryπατήστε εδώ