rsz genius greek poster

GENIUS

Πρωταγωνιστούν:

Κόλιν Φερθ Τζουντ Λο Νικόλ Κίντμαν Λόρα Λίνεϊ

Διάρκεια: 104 λεπτά

Ημερομηνία κυκλοφορίας:

23 Ιουνίου 2016

Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο Τζον Λόγκαν (Ο Μονομάχος, The Aviator, Hugo, Skyfall) και το βραβευμένο με Τόνυ σκηνοθέτη, Μάικλ Γκράντεϊτζ, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, το Genius, είναι ένα συγκλονιστικό δράμα για την πολύπλοκη φιλία του εκδότη Μαξ Πέρκινς (ο οποίος ανακάλυψε τους Φ. Σκοτ Φιτζέρλαντ και τον Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ ) και τον Τόμας Γουλφ. Βασίζεται στο βιογραφικό Max Perkins: Editor of Genius” του Α. Σκοτ Μπεργκ.

Ασυγκράτητη και ιδιαίτερη, αυτή η σχέση θα αλλάξει τις ζωές των δύο αυτών πολύ λαμπρών, και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικών ανθρώπων.

Ο Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά) υποδύεται το Μαξ Πέρκινς, στο πλευρό του Τζουντ Λο (Anna Karenina, The Grand Budapest Hotel) ως Τόμας Γουλφ. Το καστ συμπληρώνουν οι Νικόλ Κίντμαν (Paddington, Stoker) ως Αλίν Μπέρνσταϊν, μια σχεδιάστρια ρούχων που έχει θυελλώδη σχέση με το Γουλφ, και η Λόρα Λίνεϊ (Ο Κύριος Χολμς, Hyde Park on Hudson) ως Λουίς Πέρκινς, τη σύζυγο του Μαξ και πετυχημένη θεατρική συγγραφέα- ο Γκάι Πιρς (The Rover, Lawless) ως Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Ντόμινικ Γουέστ (Test a ment of Youth, Pride), ως Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ.