Greatest Showman poster gr

Eίναι ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που εξυμνεί τη γέννηση του θεάματος και τον θαυμασμό που νιώθουμε όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Εμπνευσμένο από την φιλοδοξία και την φαντασία του Φ.Τ. Μπάρνουμ, το “The Greatest Showman”  αφηγείται την ιστορία ενός οραματιστή που από το τίποτα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

 

Γεννημένος στο Μπέθελ του Κονέκτικατ το 1810, ο πραγματικός Φ.Τ. Μπάρνουμ ήταν όσο περίπλοκος όσο κι η εποχή στην οποία ζούσε, γεμάτος αντιφατικές παρορμήσεις, ταυτόχρονα ανθρώπινες και οπορτουνιστικές. Είχε μία φυσική κλίση για τη δημοσιότητα και την προώθηση, αρχίζοντας να πουλά λαχεία από την ηλικία των 12. Αργότερα, κέρδισε την αγάπη της κατά πολύ πλουσιότερης γυναίκας του, χάρη στην αγνή του ικανότητα να προκαλεί την προσοχή. Αφού δοκιμάστηκε σε διάφορες δουλειές, ο Μπάρνουμ κατέληξε σε αυτό που αποκαλούσε «σόουμπιζ», όπου η φαντασία του δεν θα γνώριζε όρια. Σύντομα, θα μετατρεπόταν σε ιδιοφυία, σε μία βιομηχανία που επρόκειτο να καθορίσει την Αμερική.

Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες φιγούρες της πόλης, που άνθιζε τότε. Εκεί, άνοιξε αυτό που θα γινόταν ένας τρομακτικά δημοφιλής προορισμός: το Αμερικανικό Μουσείο Μπάρνουμ στο Μπρόντγουεϊ, γεμάτο επιστημονικά εργαλεία, παράξενα αντικείμενα, πληθώρα εξωτικών ζώων, ένα ενυδρείο, θεατρικές παραστάσεις και αρκετά ζωντανά «εκθέματα». Όταν το μουσείο του Μπάρνουμ κάηκε ολοσχερώς, σκέφτηκε μία ακόμα φρέσκια ιδέα: το show στη σκηνή, που έγινε γνωστό ως «Το Μεγαλύτερο Θέαμα στη Γη», μία ιδέα που θα έμενε γνωστή για πολύ μετά τον θάνατό του και θα ενέπνεε την εξέλιξη της Αμερικής ως τη Μέκκα της Διασκέδασης της υφηλίου.

Σκηνοθεσία

Μάικλ Γκρέισι

Σενάριο

Τζένι Μπικς

Μπιλ Κόντον

Παραγωγή

Πίτερ Τσέρνιν

Λόρενς Μαρκ

Τζένο Τόπινγκ

Ηθοποιοί

 

 

Χιου Τζάκμαν

Ζακ Έφρον

Ζεντάγια

Ρεμπέκα Φέργκιουσον

Μισέλ Ουίλιαμς

Μοντάζ

Αλίσα Λεπσέλτερ

Σχεδιασμός παραγωγής

Νέιθαν Κρόουλι

Φωτογραφία

Σίμους ΜακΓκάρβεϊ

Διάρκεια

105’

Είδος

Μιούζικαλ | Δράμα

Διανομή

Odeon