halloween poster

HALLOWEEN

Παραγωγή: Μάλεκ Ακάντ, Μπιλ Μπλοκ, Τζέισον Μπλουμ

Μοντάζ: Τόμοθι Άλβερσον

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Σενάριο: Τζεφ Φράντλει, Ντάνι Μακ Μπράιντ, Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Βασισμένο σε χαρακτήρες του Τζον Κάρπεντερ και της Ντέμπρα Χιλ

Μουσική: Τζον Κάρπεντερ, Κόντι Κάπρπεντερ

Πρωταγωνιστούν: Τζείμι Λι Κέρτις, Τζούντι Γκριρ, Γουίλ Πάτον, Βιρτζίνια Γκάρντνερ.

Διάρκεια: 109 λεπτά

Από 25 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

 

H τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978, αναγεννιέται θριαμβευτικά φέτος για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου. Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο σφαγής, είναι τόσο λιτή και εύστοχη ώστε αποκτάει μόνη της αρχετυπική διάσταση για τα δεδομένα των ταινιών τρόμου.

Η Νύχτα με τις Μάσκες (1978), η πρώτη ταινία Halloween που εμπνεύστηκε ο Τζον Κάρπεντερ, στάθηκε η αφορμή οι κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίσουν με slasher movies στις επόμενες δεκαετίες, και η αλληγορική διάστασή τους σε σχέση με τον «αναίτιο κακό» να γεννήσει μια ολόκληρη μυθολογία τρόμου. Σαράντα χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θα δώσει συνέχεια στον μακάβριο εφιάλτη του Κάρπεντερ, με την Τζέιμι Λι Κέρτις ξανά στον ρόλο που την έκανε superstar.

Στην ταινία Η Νύχτα με τις Μάσκες, η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει στον κλασικό της ρόλο, για να αντιμετωπίσει τη μασκοφόρα φιγούρα που την στοιχειώνει τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες. Σύμφωνα με τα λόγια του παραγωγού Μάλεκ Ακάντ: «Ο Μάγιερς, με τη μάσκα του και τη στολή του στο βενζινάδικο, είναι ένας χαρακτήρας που ακροβατεί ανάμεσα στο ανθρώπινο και το υπερφυσικό. Είναι η απόλυτη δύναμη του κακού. Είναι αδίστακτος και καμία προσευχή δεν μπορεί να σας σώσει. Έχει ένα μόνο σκοπό: να σκοτώσει. Ο Μάγιερς είναι μια αδυσώπητη δύναμη της φύσης». Ο Ακάντ, του οποίου η εταιρεία παραγωγής Trancas International Films, δημιουργεί τις ταινίες Halloween από το ξεκίνημά τους, ήταν ανοιχτός σε μια φρέσκια ματιά στην ιστορία και βρήκε έναν δημιουργικό συνεργάτη στο πρόσωπο του Τζέισον Μπλουμ και της Blumhouse που έγινε συμπαραγωγός. Ο Μπλουμ δήλωσε: «Η ευλογία του Τζον Κάρπεντερ ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για την εμπλοκή της Blumhouse στην ταινία αυτή. Δεν θα προχωρούσα σε ένα σίκουελ χωρίς αυτόν. Έτσι, ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο πήγα ήταν ο Κάρπεντερ. Τον ρώτησα: Θέλετε να συμμετάσχετε; Ευτυχώς συμφώνησε».