Sdoukos Koksal photo

Οι δύο αντίπερα όχθες του Αιγαίου συναντούν η μία την άλλη στη σύμπραξη επί σκηνής του Παναγιώτη Σδούκου και της Τουρκάλας ερμηνεύτριας από την Σμύρνη, Fide Köksal, σε μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα και μνήμες, με τον τίτλο «Σμύρνη – Σαν αγάπη από γιασεμί», την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Άστρον» στην Μάνδρα Αττικής, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ελευθερών.

Μυρωδιές σα μελωδίες του χθες, ενωμένες με τις μουσικές δημιουργίες του σήμερα … από τους θρήνους, τα παραδοσιακά και τα ρεμπέτικα τραγούδια μέχρι και τις σύγχρονες συνθέσεις εμπνευσμένες από αυτόν τον πλούσιο πολιτισμό.

Με αφορμή τη νέα του κυκλοφορία «Αγάπη Γιασεμί», ο Παναγιώτης Σδούκος έρχεται στη συναυλία αυτή να προσομοιάσει  τη ζωντανή «μνήμη» για τη Σμύρνη, που σπαράζει και φέρει στα μύχιά του ο κάθε Έλληνας Μικρασιάτης, με την «αγάπη» και τη ζέση εκείνη για το «θαύμα» της επιβίωσής του, ο οποίος, όπου και να εγκαταστάθηκε «...οι γειτονιές μύρισαν πάλι γιασεμί».

Η περίφημη Τουρκάλα ερμηνεύτρια Fide Köksal φέρνει τον αέρα της Σμύρνης, ερμηνεύοντας μοναδικά ρεπερτόριο και στις δύο γλώσσες.

Χαρακτηριστικό της παράστασης η προβολή σπάνιου αρχειακού υλικού.

Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον ιστορικό ερευνητή Αχιλλέα Χατζηκωνσταντίνου

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί:


Χρήστος Δαλιάνης: βιολί & ενορχηστρώσεις
Σοφία Λαμπροπούλου: κανονάκι
Παναγιώτης Λοίζου: ούτι
Γιώργος Βεντούρης: κόντρα μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά 



Ώρα Προσέλευσης: 20.15
Ώρα Έναρξης: 21.00Είσοδος Ελεύθερη