1LykeioEllinidon 1920x1080 photo frames

Χοροί και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ / ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ/ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ /ΠΟΝΤΟΣ

……………………

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Καλλιτεχνική́ Διεύθυνση Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας: Ανδρέας Κατσιγιάννης

ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Μαζί τους

Μάνος Κουτσαγγελίδης και Χρήστος Καλιοντζίδης

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

CHRISTMAS THEATER

Συναντήσεις κορυφής!

Στην εκπνοή του 2022 θα παρουσιαστεί στη σκηνή του ChristmasTheater μια μουσικοχορευτική παράσταση για τις αλησμόνητες πατρίδες με το Λύκειον των Ελληνίδων, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τη Γλυκερία, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Δημήτρη Μπάση και τους Μάνο Κουτσαγγελίδη και Χρήστο Καλιοντζίδη.   

Το Λύκειον των Ελληνίδων με 111 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην κοινωνική δράση και στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και με κορυφαίους ερμηνευτές, που μας ταξιδεύουν εδώ και χρόνια στα μονοπάτια της καθ’ ημάς Ανατολής, μπολιάζοντας με αυτήν, τη σύγχρονη μουσική μας πραγματικότητα.

 LYKEIO 1

100 χρόνια μνήμης - Αλησμόνητες Πατρίδες (1922-2022)

To 2022 ήταν μια χρονιά με ιδιαίτερο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο γιατί συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και τον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες του σε Μικρά Ασία, Πόντο, Καππαδοκία και Ανατολική Θράκη.

Σπονδή στην ιστορική μνήμη είναι αυτή η μουσικοχορευτική παράσταση, ένα ταξίδι σε αλησμόνητες πατρίδες, με χορούς και τραγούδια που μας ενώνουν και μας προτρέπουν στις ίδιες ρυθμικές κινήσεις, προκαλώντας μέσα μας κοινές εσωτερικές δονήσεις.

Χοροί και τραγούδια, ανθοί της παράδοσής μας, που θα αποδώσουν δεξιοτέχνες ερμηνευτές: χορευτές, μουσικοί και σπουδαίοι τραγουδιστές. Γιατί ο χορός είναι παντού, γύρω μας και μέσα μας. Τα πάντα χορεύουν στη φύση, στο σώμα μας, στα κύτταρα και στο σύμπαν. Ο χορός εμπνέει, μαγνητίζει, ενώνει, λυτρώνει, θεραπεύει.

Το 1922 δεν υπήρξε μόνο το τέλος του Ελληνισμού της Ανατολής αλλά και μια αφετηρία για τη νέα Ελλάδα του 20ου και του 21ου αιώνα.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Το Λύκειον των Ελληνίδων ιδρύθηκε το 1911 από την πρωτοπόρο του ελληνικού φεμινιστικού κινήματος Καλλιρρόη Παρρέν, η οποία με τη μαχητική αρθρογραφία της μέσα από τις σελίδες της «Εφημερίδος των Κυριών» έδωσε και τη μάχη κατά του γυναικείου αναλφαβητισμού, ιδρύοντας τα Κυριακά Σχολεία,  την Οικοκυρική και Επαγγελματική Σχολή, καθώς και Νυχτερινές Σχολές Αγραμμάτων Μητέρων. Παράλληλα η Κ. Παρρέν υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Ελληνίδας στη μόρφωση και την εργασία.

Σήμερα, το Λύκειον των Eλληνίδων, διατηρώντας τον εθελοντικό του χαρακτήρα, εξακολουθεί να μάχεται δυναμικά για την προβολή της ελληνικής παράδοσης συνδέοντας τη μακρόχρονη εμπειρία του στην κοινωνική δράση με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και την επιστημονική γνώση. Οργανώνει μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, κρουστών, χορωδίας, ζωγραφικής, ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για ομογενείς και αλλοδαπές που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί σεμινάρια, εκδόσεις και εμφανίσεις της Χορευτικής Ομάδας του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.30

CHRISTMASTHEATER: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι, τηλ. 211 7701700

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

VIP: 48 ΕΥΡΩ

Α ΖΩΝΗ: 42 ΕΥΡΩ

Β ΖΩΝΗ: 36 ΕΥΡΩ

Γ ΖΩΝΗ: 30 ΕΥΡΩ

Δ ΖΩΝΗ: 22 ΕΥΡΩ

Ε ΖΩΝΗ: 15 ΕΥΡΩ

Ε ΖΩΝΗ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 13 ΕΥΡΩ

ΑΜΕΑ: 13 Ευρώ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες: 211 7701700

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 211 7701700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 7701700, VIVA.GR, CT.GR