xeimones erotes Afisa

Στην πρώτη συναυλία, με τίτλο «Χειμώνες και έρωτες», την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, προσκεκλημένοι της ορχήστρας είναι δύο διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες: Ο εξαιρετικός νέος Κύπριος μαέστρος Πέτρος Στυλιανού και ο μόλις 17χρονος (!) σολίστ του βιολιού Γιάννης Μαγειρόπουλος. Θα αναμετρηθούν με δύο απαιτητικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το εξαιρετικό και εμβληματικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα του Μπετόβεν, το πρώτο έργο στο ρεπερτόριο του κοντσέρτου για βιολί που αποτέλεσε πρότυπο για τα περισσότερα κοντσέρτα του 19ου αιώνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα έργο-δοκιμασία για τις δεξιοτεχνικές και ερμηνευτικές ικανότητες κάθε σολίστ.

Ο Κύπριος μαέστρος, Πέτρος Στυλιανού, επέλεξε να ερμηνεύσει την ιδιαίτερη πρώτη συμφωνία του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, με τίτλο «Χειμωνιάτικα όνειρα», ενώ στην αρχή του προγράμματος θα μας μεταφέρει στην παραδοσιακή μουσική του νησιού του, της Κύπρου, με το έργο του Έλληνα συνθέτη Άλκη Μπαλτά «Αροδαφνούσα», βασισμένο σε ένα παραδοσιακό τραγούδι με θέμα τον έρωτα και τον θάνατο.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Ώρα: 20:30

 

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα 106 75 (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης)

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ: Διακεκριμένη

10 ευρώ: Γενική είσοδος

8 ευρώ: Φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κλπ.

 

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/xeimones-erotes-filarmonia-orxistra-athinon/