1V.KOSTAS L.SIDIG

Δύο σπουδαίοι βιρτουόζοι μουσικοί και δημιουργοί διεθνούς φήμης, ο  λαουτίστας Βασίλης Κώστας, υποψήφιος για Grammy 2023, και ο Ιορδανός βιολονίστας Layth Sidiq, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της ενότητας “Jazz & more” του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το νέο έργο τους με τίτλο “STEPS”, το οποίο φέρνει κοντά, τους μουσικούς κόσμους του ελληνικού παραδοσιακού, αραβικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού, το Σάββατο 27 Μαΐου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο project αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις, που εξερευνούν μουσικές γέφυρες μεταξύ αυτών των δύο πολιτισμών και επεκτείνονται από τον ποταμό Τίγρη μέχρι τα βουνά της Ηπείρου.

Το duo στοχεύει να πειραματιστεί με νέες δομές, να αμφισβητήσει τα μουσικά όρια, ενώ αναπαράγει το ρεπερτόριο της παράστασης “εν ώρα παράστασης”, δίνοντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία δημιουργίας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Συγχωνεύοντας διαφορετικούς ήχους και τεχνικές, το δίδυμο έχει περιοδεύσει στον κόσμο τα τελευταία έξι χρόνια παίζοντας σε διάσημες αίθουσες συναυλιών και ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το WOMEX, το φεστιβάλ ADEM, το Tufts University, το Berklee College of Music, το Montreal Jazz Festival, το θέατρο Alhambra στη Γενεύη και το Carnegie Hall.

Το όραμα για αυτή τη συνεργασία είναι να εμπνεύσει παρόμοιες συνεργασίες που εστιάζουν στη φιλία, τον σεβασμό και τη φιλοσοφία της αυτοσχεδιαστικής εξερεύνησης, που μεταφέρει την παράδοση σε νέα εδάφη.

Ο δίσκος STEPS έχει κυκλοφορήσει από τη Universal και έχει παρουσιαστεί ήδη σε φεστιβάλ όπως, το Jazz A Vienne Festival στη Γαλλία, το Cordoba Guitar Festival στην Ισπανία και στον οργανισμό ADEM στην Ελβετία.

 

Οργάνωση παραγωγής: Artway – Τεχνότροπον

 

Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr