KAGIALOG 1

Η Αλίκη Καγιαλόγλου ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αβδελιώδη, παρουσιάζοντας εκ νέου την, σε δική του σκηνοθεσία, παράσταση «Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου», το Σάββατο 6 Απριλίου 2024. Με την παράσταση αυτή εγκαινιάζεται μια σειρά από εμφανίσεις της σπουδαίας ερμηνεύτριας και πολύπλευρης καλλιτέχνιδος στη Θεατρική Σκηνή Δήμου Αβδελιώδη (STUDIO new art cinema).

 

Πρόκειται για μία παράσταση λόγου και μουσικής που βασίζεται  στην μεγαλειώδη ποιητική σύνθεση του  Fernardo Pessoa, σε μετάφραση της Μαρίας Παπαδήμα, πάνω στον μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του ανθρώπινου πνεύματος (υπογεγραμμένη από το alter ego του Alvaro de Campos) και σε παλιά αγαπημένα fados της Λισαβώνας.

Μια παράσταση στην οποία η ποιητική σύνθεση του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή συναντά υπέροχα παλιά fados, τραγούδια που νοσταλγούν αυτά που ίσως δεν θα ζήσουμε. Fado σημαίνει μοίρα…Μέσα από την ευρηματική καλλιτεχνική προσέγγιση της Αλίκης Καγιαλόγλου, ένα ποιητικό κείμενο μετουσιώνεται σε ένα μεγάλο τραγούδι. Ένα τραγούδι απέραντο όπως η θάλασσα, που γεννά σκέψεις, ξυπνά τις αισθήσεις και επαναφέρει στη μνήμη την ξεχασμένη τρυφεράδα που νιώθει κανείς όταν ακούει παραμύθια και τραγούδια της παιδικής ηλικίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, ο οποίος οδηγεί τον λόγο σε πρώτο πλάνο. Στο πιάνο συνοδεύει ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

Ιδέα, δραματουργική επεξεργασία κειμένου, επιλογή και διασκευή τραγουδιών, ερμηνεία:  Αλίκη Καγιαλὀγλου

Διδασκαλία εκφοράς λόγου, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Μετάφραση ποιήματος: Μαρία Παπαδήμα 

Μετάφραση τραγουδιών:  Μαρία Piedad 

Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης 

Παραγωγή: «Συν Αθηνἀ και χείρα κινεί»  -  A.K. 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ

STUDIO new star art cinema

Σταυροπούλου 33, Αθήνα, 11252

Τηλ:2108220008, 2108640054

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- online:  https://www.ticketservices.gr/el/dimos-avdeliodis/
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Α ζώνη 20€

B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€)
Γ ζώνη 15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)