1933862604681240526 n

Ο κινηματογράφος υπήρξε ανέκαθεν όχι μόνο εικόνα αλλά ήχος και μουσική. Από ταινίες πολλές είναι οι μουσικές που αγαπήσαμε, τραγούδια που τραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε, ερωτευτήκαμε, γελάσαμε μαζί τους. Μουσικές που σιγοσφυρίξαμε και μας κράτησαν παρέα μαζί με την παρέα μας αλλά και στη μοναξιά μας. Μουσικές που χαράχτηκαν στη μνήμη και την καρδιά μας.

Μερικές από αυτές, η Ορχήστρα Πνευστών SolFa Band τις συνέλλεξε από το πολύχρωμο λιβάδι του κινηματογράφου, τις έκανε ένα υπέροχο μπουκέτο και τις χαρίζει στους φίλους της μουσικής σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο:

Soundtrack à la ιταλικά

Με την δωδεκαμελή Ορχήστρα Πνευστών SolFa Band

Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 20.00

Στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών (Σίνα 66)

Μια συναυλία αφιερωμένη στους τρεις σημαντικότερους Ιταλούς συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής: το Νικόλα Πιοβάνι, το Νίνο Ρότα και τον Έννιο Μορρικόνε. Τρεις κορυφαίοι συνθέτες που ο κάθε ένας διέγραψε τη δική του πορεία με το δικό του προσωπικό ύφος μέσα από σημαντικές δημιουργίες της μεγάλης οθόνης.

Από τους ήχους της ορχήστρας μας θα ακουστούν αγαπημένες μελωδίες και θέματα από τις ταινίες:

Πινόκιο (2002)

Η ζωή είναι ωραία-La vita e bella (1997)

Η συμμορία των Σικελών-Les clan des Siciliens (1969)

Η Αποστολή-The mission (1986)

8 ½ (1963)

Ο Νονός-The Godfather (1972)

Γλυκιά ζωή-La dolce vita (1960)

Σινεμά ο Παράδεισος-Cinema Paradiso (1988)

Ο δρόμος-La strada (1954)

Σάκκο και Βαντσέττι-Sacco e Vanzetti (1971)

Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος-The good, the bad & the ugly (1966)

Μονομαχία στο Ελ Πάσο-For a few dollars more (1965)

Για μια χούφτα δολάρια-A fistful of dollars (1964)

…και μερικές εκπλήξεις…   

Στο τέλος της συναυλίας παρέα με ιταλικό κρασί Bottega, κερασμένο από την CavaGreco (www.cavagreco.gr) και τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ Α.Ε., θα μιλήσουμε για μουσική, κινηματογράφο και ό,τι άλλο όμορφο.

Το μουσικό μέρος ανήκει στην ορχήστρα SolFa Band. Τη συναρπαστική δωδεκαμελή ορχήστρα πνευστών η οποία σχηματίστηκε (ανεπίσημα) τον Δεκέμβριο του 1994 και έκανε την πρώτη επίσημη της εμφάνιση τον Ιανουάριο του 1995 στο θέατρο Χοροροές στο Γκάζι της Αθήνας.

Το 2006 στις 18 Ιουνίου συγκροτείται και ξεκινά τη δράση της ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Από το 1994 - 2024 έχει παρουσιαστεί σε διάφορες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μουσικής (Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»), Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Αμφιθέατρο «Γ. Ρίτσος» Ρ/Σ 9.84, St. Paul’s Anglican Church, Στρατουδάκειο Μέγαρο, θέατρο Κρωπία, θ. Ακαδημία Πλάτωνος, θ. Βαφείον-Λάκης Καραλής κ. ά.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό φεστιβάλ, (Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ «Ν. Καζαντζάκης», έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς της ΕΡΤ, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ.ά.

Απέσπασε τρία βραβεία παραμυθιού σε κείμενα του Γιάννη Φουντεδάκη και μουσική του Δημήτρη Κωνσταντάκη στην Ιταλία.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Δημήτρης Κωνσταντάκης

Κείμενα – Παρουσίαση: Παναγιώτης Μακρίδης

Σάββατο 6 Απριλίου

Στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών (Σίνα 66)

Ώρα 20.00

Εισιτήρια 12Ε & 10Ε (μειωμένο)