Baroque

Οι διεθνούς φήμης Ιταλοί ερμηνευτές - τσεμπαλίστας GuidoMorini(Γκουίντο Μορίνι) μαζί με την RossellaCroce(Ροσέλα Κρότσε) στο βιολί εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπράττοντας  με την γνωστή Ελληνίδα φλαουτίστα.

Είναι μία συνεύρεση καταξιωμένων μουσικών που αποτελεί ένα σημαντικό μουσικό γεγονός.  Το τρίο θα παρουσιάσει έργα των J. S. Bach, J.J. Quantzκαι G. Morini.

Επίσης, οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί GuidoMorini(Γκουίντο Μορίνι) και RossellaCroce(Ροσέλα Κρότσε), με την ευκαιρία της συναυλίας, θα διευθύνουν ένα workshop,  το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο 'Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

Μία συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης με το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

 

Συναυλία μπαρόκ μουσικής

GuidoMorini(τσέμπαλο)RossellaCroce(Βιολί)

Σοφία  Μαυρογενίδου (φλάουτο)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο

Διάρκεια: 80'  (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12€, κανονικό

                                   8€, μειωμένο (Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ/ ΟΙΕΛΕ/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65/ Μέλη ΟΤΟΕ/ Μέλη ΣΕΗ)  

workshop

Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής
Guido Morini
(τσέμπαλο)RossellaCroce(Βιολί)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016,  10:00- 17:00

Αίθουσα: BlackBox

Oι δύο καταξιωμένοι μουσικοί GuidoMorini(Γκουίντο Μορίνι) και RossellaCroce(Ροσέλα Κρότσε) το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 θα διευθύνουν ένα workshop  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για την δική τους προσέγγιση στις Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο του Johann Sebastian Bach και στη συνέχεια θα ακούσουν και θα συζητήσουν με σολίστ και μουσικά σύνολα ενόργανης και φωνητικής μουσικής που ειδικεύονται στο ρεπερτόριο αυτής της εποχής.


Ωράριο workshop:

10:00-12:00 / J.S.Bach: Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο -Guido Morini και RossellaCroce13:00-17:00 / Παρουσίαση έργων από Έλληνες σολίστ και μουσικά σύνολα

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα  τηλ. 210 3418 550