rsz dsc02544

ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Attic à Paris

19 Ιουνίου – 21:00

Πειραιώς 260 -ΚΗΠΟΣ

Ο μουσικός και τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου μας προσκαλεί σε μία βραδιά αφιερωμένη στον αγαπημένο του δημιουργό, Αττίκ. Ο Αττίκ, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά κόσμον Κλέων Τριανταφύλλου (1885-1944), συνέθετε, έγραφε τους στίχους και ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του. Τη δεκαετία του 1930 δημιούργησε την περίφημη «Μάντρα του Αττίκ», έναν πρωτότυπο καλλιτεχνικό όμιλο στον οποίο συμμετείχαν τραγουδιστές, μίμοι, παρουσιαστές και λοιποί καλλιτέχνες. Οι παραστάσεις της Μάντρας έμειναν ιστορικές και τα τραγούδια αυτά του Αττίκ τραγουδιούνται μέχρι σήμερα.

Με τον Γιώργη Χριστοδούλου παίζουν οι μουσικοί: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Κώστας Σηφάκης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα)

Σκηνικός χώρος-κουστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

 

ΣαββίναΓιαννάτουPrimaveraenSalonicoLamiaBedioui

Τα τραγούδια του Άλλου

20 Ιουνίου – 21:00

Πειραιώς 260 – ΚΗΠΟΣ

Το σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια και μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά και ελληνικά της ξενιτειάς – τραγούδια που αναφέρονται σε κοινότητες, μειονότητες, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ακόμη και ολόκληρους λαούς που βρέθηκαν περαστικοί, «φιλοξενούμενοι» ή εγκατεστημένοι μακριά από τον ιστορικό γενέθλιο τόπο τους.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι, ταμπουρά, κιθάρα), Κώστας Βόμβολος (κανονάκι, ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (νέι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο).

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

rsz savina

NO WALL MUSIC

Mikelis & Najem Project

27 Ιουνίου – 21:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Το σχήμα NO WALL MUSIC Mikelis & Najem project είναι μια μουσική συνεργασία που προκύπτει από το κοινό περιβάλλον δράσης δύο καλλιτεχνών. Του Έλληνα Δημήτρη Μικέλη, που ζει και εργάζεται στη Ραμάλλα της Παλαιστίνης τα τελευταία επτά χρόνια, και του Παλαιστίνιου Μοχάμεντ Νατζέμ. Με αφετηρία την αραβική μουσική παράδοση, που αποτέλεσε το έναυσμα για την εν λόγω μουσική σύμπραξη, οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις εμπειρίες τους ως συνθέτες και εκτελεστές και δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα όπου το αραβικό στοιχείο επικρατεί, ενώ φιλτράρονται μέσα σε αυτό επιρροές από άλλα είδη, όπως της κλασικής μουσικής αλλά και της τζαζ.

Δημήτρης Α. Μικέλης: πιάνο, oύτι, συνθέσεις

Μοχάμεντ Νάτζεμ: κλαρινέτο, νέι, συνθέσεις

Νάι Μπαργκούτι: φλάουτο, φωνή

Καλίλ Κούρι: κανονάκι

Τομά Ζυλιέν: κοντραμπάσο

Βικτόρια Φάιφιλντ: βιολί

Χανίν Ριουμπ: βιόλα

Ντανιέλε Σπάντα: βιολοντσέλο

Μαέν Γκουλ: κρουστά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

 

Socratis Sinopoulos Quatret

8 Winds

30 Ιουνίου – 21:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Όταν o αρχαίος ήχος της λύρας συναντά την jazz και την σύγχρονη μουσική, το αποτέλεσμα μαγεύει το κοινό. Οι μελωδίες του δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, φτιάχνουν έναν εντελώς ξεχωριστό και πρωτόγνωρο ήχο και καλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον Κήπο της Πειραιώς 260.

Σωκράτης Σινόπουλος : λύρα

Γιάννης Κυριμκυρίδης : πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας : μπάσο

Δημήτρης Εμμανουήλ : κρουστά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Μιχάλης Δέλτα

Lifeisnow

2 Ιουλίου – 21:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Ο Μιχάλης Δέλτα, ένας από τους πιο αγαπημένους εκπροσώπους της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το Lifeisnowείναι η τελευταία δισκογραφική δουλειά του, που θα παρουσιάσει ζωντανά στον Κήπο της Πειραιώς 260 με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων, πιάνου, κρουστών και αναλογικών συνθεσάιζερ, μαζί με κομμάτια από προηγούμενα έργα του, όπως το ForbiddenPoetry. Την μουσική υποστηρίζει ένα ειδικό για την παράσταση video art project, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, οικεία και συγχρόνως ανεξερεύνητη. Κεντρικός ήρωας είναι ο σύγχρονος άνθρωπος, που ως αναζητητής της υπαρξιακής του ταυτότητας

βαδίζει ανάμεσα στις αστικές εμμονές του και την δύναμη της φύσης.

Πιάνο : Γιώργος Κονής

Τσέλο : Σταύρος Παργινός

Βιόλα  : Ράνια Ζέττα

Βιολί   : Δημήτρης Κουζής

Κρουστά & Drums

Laptop & Synths : Μιχάλης Δέλτα

Video : HiorChronik

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

rsz mikaeldelta

Methexis

Suiciety

6 Ιουλίου – 21:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΚΗΠΟΣ

Το progressive rock συγκρότημα Methexis παρουσιάζει την μουσική παράσταση Suiciety. Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του δεύτερου δίσκου Suiciety στο Τριανόν τον Απρίλη του 2015 με την χρήση πνευστών, animation και performance, οι Methexis επιστρέφουν σε μια αναδιαρθρωμένη παρουσίαση του υλικού τους σε μια ξεχωριστά σχεδιασμένη συναυλία.

Νικήτας Κίσσονας: Κιθάρα, Φωνή

Χάρης Μπότσης: Πλήκτρα

Mampre Kasardjian: Μπάσο

Θοδωρής Χριστοδούλου: Drums

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)