KC JENNY WILSON FB COVER

Στο σημερινό ποπ τοπίο, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να συναντά κανείς ετικέτες όπως «ιδιαίτερη» και «εκλεκτική». Είναι τέτοια η ανάγκη της διαφοροποίησης για να εξασφαλίσει κανείς την επιβίωση του σε έναν μουσικό κόσμο που ζητάει περισσότερα για να δώσει λιγότερα, που όλοι θέλουν να είναι «διαφορετικοί». «Μοναδικοί».

Υπάρχουν όμως μερικοί καλλιτέχνες που αυτές τις ετικέτες δεν τις χρειάζονται και σίγουρα δεν τις καρφιτσώνουν πάνω στο καλλιτεχνικό τους σώμα, γιατί πολύ απλά η μοναδικότητά τους βγαίνει από μέσα τους με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Μια ξεκάθαρα τέτοια περίπτωση είναι η Σουηδέζα JennyWilson, μια παρουσία που ισορροπεί με πρωτοφανή αρτιότητα μεταξύ του βαθύρυθμου r&b , της άκαμπτης φύσης της electronica και της γνώριμης ζεστασιάς του ποπ ήχου. Η κρυσταλλική αίσθηση της Σουηδικής κουλτούρας δένει και ολοκληρώνει το «πακέτο» της μουσικής της , προσφέροντάς μας άλλο ένα εξαιρετικό προιόν της Σκανδιναβικής μουσικής παραγωγής.

Από την περίφημη συνεργασία της με την
KarinDreijer των Knife στο TakeMyBreathAway, - ένα από τα κομμάτια ορόσημα του κλασσικού πλέον DeepCuts - , με το οποίο λίγο-πολύ ανακοίνωσε την άφιξή της στο μουσικό κοινό εκτός της χώρας της, μέχρι σήμερα η Wilson παραμένει ασύγκριτα ενεργή, ενεργοποιώντας το ταλέντο της στο πλήρες εύρος του καλλιτεχνικού της προφίλ. Η συνεργασία της με την ενδυματολόγο PiaSandstrom, η μουσική της παρουσία στην θεατρική παράσταση QueenKristina του FarnazArbabi, το «πάντρεμά» της με την TenstaGospelChoir, αλλά και η κινηματογραφική της συνέρευση με τον σκηνοθέτη DanielWirtberg, είναι απλά μερικά από τα φωτεινά σημεία μας καριέρας που δείχνει να μην χάνει την πορεία της ακόμα και μπροστά στα πιο δύσκολα εμπόδια.

Έχοντας νικήσει δύο φορές τον καρκίνο και συνεχίζοντας μια εμπνευσμένη μάχη απέναντι σε μια αρρώστια που δεν λογίζει αξίες και μεγέθη, η συνεχιζόμενη παρουσία της JennyWilson στο καλλιτεχνικό στερέωμα δεν δίνει μόνο εξαιρετική μουσική, αλλά και ένα ανυπέρβλητα φωτεινό παράδειγμα θάρρους και έμπνευσης.

Το πέρασμα της από την Ελλάδα και από την μουσική σκηνή του KittyCat, υπόσχεται λάμψη και κομμάτια από τις εξαιρετικές δισκογραφικές της δουλειές Blazing και το ακόμα πιο πρόσφατο DemandtheImpossible! καθώς και μια ευκαιρία για το αθηναικό κοινό να απολαύσει μια καλλιτέχνιδα της οποίας η ποιητική και καλλιτεχνική λάμψη είναι ξεκάθαρα και ολότελα δική της.

Παρασκευη 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

KittyCat (Σταδιου 7, Συνταγμα)

22:00

Εισοδος 20 ευρω