DARMAS

Μια μεγάλη ρεμπέτικη βραδιά για την οικονομική ενίσχυση της ιστορικής ομάδας του Βύρωνα, έρχεται στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Όταν πριν από 74 χρόνια κάποιοι νεαροί αποφάσισαν να ιδρύσουν μία ομάδα, σίγουρα οραματίζονταν επιτυχίες, συγκινήσεις και μια διέξοδο από τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την Κατοχή. Με λίγα λόγια, ονειρεύονταν δόξα! Έτσι γεννήθηκε η Δόξα Βύρωνα, το 1945. Στην καρδιά του εμφυλίου πολέμου, η ιστορική ομάδα της Δόξας Βύρωνος, εκτός της αθλητικής στέγης που πρόσφερε στους νέους της λαϊκής συνοικίας του Βύρωνα, επιτέλεσε και σημαντικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση του ήθους τους, με βασικές πάντα τις αρχές της «ευγενούς άμιλλας» και του «εύ αγωνίζεσθαι».

Πιστή στις καταβολές της, η Δόξα Βύρωνος διοργανώνει, σε συνεργασία με κορυφαίους μουσικούς του είδους, ένα μεγάλο και σπάνιο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό της UNESCO και εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.

Η ρεμπέτικη dream team, που θα μας ταξιδέψει σε μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια μεγάλων δημιουργών, είναι:

 BABATSIKAS

Δημήτρης Μυστακίδης κιθάρα - τραγούδι

Μανόλης Πάππος μπουζούκι - τραγούδι

Κυριάκος Γκουβέντας  βιολί

Ηρακλής Βαβάτσικας ακορντεόν - τραγούδι

Μιχάλης Δάρμας κοντραμπάσο

και η Ανατολή Μαργιόλα - τραγούδι

Τα «ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ» έρχονται το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 21.00, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στον Βύρωνα.

Με την παρουσία σας στη συναυλία – που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα - ενισχύετε την συνέχιση της προσπάθειάς μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΜΑΣ!

Τιμή εισιτηρίου: 10 €


Σημεία Προπώλησης

- Δισκοπωλείο Music Corner, Πανεπιστήμιου 56 - Αθήνα (Κέντρο)

- Γραφεία Δόξας Βύρωνος, Γήπεδο Εργάνης, Γραφείο Α5, Βύρωνας,     Καθημερινά 18:00 – 22:00

- Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Βύρωνα & Υμηττού Δάφνης, Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας, Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 10:00 – 14:00

- Δημαρχείο Βύρωνα

- Ταμείο Θεάτρου Βράχων από 22 Σεπτεμβρίου ώρες 18:00 – 22:00