Rinio Kourdaki web

Η Ρηνιώ Κουρδάκη, γνωστή από τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι, μετά από 50 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εμφανίζεται στο θέατρο ΊΣΟΝ σε ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή με τον πιανίστα Σάκη Κοντονικόλα σε μια γιορταστική, καλλιτεχνική, ανασκόπηση μουσικών επιλογών που έγραψαν ιστορία. Ένα 24ωρο πριν από τη λήξη του 2019 οι ευχές θα συνοδεύονται από μελωδικές εκπλήξεις μέσα από την πλούσια παρακαταθήκη που άφησε ο Μάνος Χατζιδάκις, με επιλογές από τις «Μπαλάντες της οδού Αθηνάς», ειδικά επιλεγμένες από τον ίδιο στην Κέρκυρα το 1982, αλλά και με κορυφαία τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Kurt Weill, Nino Rotta αλλά και αγαπημένα ρεμπέτικα.

 

Ο τίτλος της παράστασης είναι η τελευταία φράση του τραγουδιού “Στη μνήμη μιας παλιάς φωτογραφίας “ σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και στίχους του Άρη Δαβαράκη από “τις Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς” , έργο που ο συνθέτης αφιερώνει στη μητέρα του.

 

Ρηνιώ Κουρδάκη

Η Ρηνιώ Κουρδάκη ξεκινά τη μουσική της πορεία στα 13 της από την ελληνική κοινότητα των προσφύγων της Ρουμανίας ενώ αρκετά αργότερα συνεργάζεται με τον Μάνο Χατζιδάκι στις " Μπαλάντες της οδού Αθηνάς " καθώς και με άλλους σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς. Με το τραγούδι ταξίδεψε σε διάφορες χώρες του κόσμου, με τη φωνή της συμμετείχε σε ταινίες και θεατρικά έργα καθώς και σε πανελλήνια και παγκόσμια φεστιβάλ. Εκτός αυτών, εργάστηκε ως καθηγήτρια χημικός ενώ η δημιουργία οικολογικών χωριών αποτέλεσε για πολλά χρόνια πηγή έμπνευσης για έναν καλύτερο κόσμο.

 

Σάκης Κοντονικόλας

Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής σε διάφορα σχήματα Ασχολείται διεξοδικά με το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη ως μαέστρος της ομώνυμης ορχήστρας του Μουσείου – Κέντρου Έρευνας «Βασίλης Τσιτσάνης» Έχει συνοδέψει στο πιάνο τους: Μελίνα Κανά, Βασίλη Λέκκα, Ηλία Λιούγκο, Λιζέτα Καλημέρη, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Νίκο Δημητράτο, Λάκη Παππά, Καίτη Χωματά, κ.α.

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2130411546

Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου: viva.gr

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 € γενική είσοδος

                              8 € μειωμένο

 

ΙΣΟΝ Θέατρο - Χορός

Μελενίκου 33, Γκάζι Αθήνα 10447

Τηλέφωνο: 2130411546, 6939308409