PikonPhotography Berlin UYO small

Η Underground Youth Orchestra επανέρχεται δυναμικά συνεχίζοντας τον κύκλο συναυλιών της “UYO EuroConcerts” με μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών από το εξωτερικό.

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ο καταξιωμένος βιολονίστας Wolfgang Schröder θα συμπράξει με την ορχήστρα υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των Α. Καμέρη, H. Vieuxtemps και W.A. Mozart, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α. Καμέρης Dance on strings
Wolfgang Schröder, βιολί

  1. Vieuxtemps Κονσέρτο No 5 σε Λα Μινόρε Op. 37 για βιολί και ορχήστρα

Wolfgang Schröder, βιολί

  1. A. Mozart Συμφωνία No.41 σε Ντο Μείζονα, K.551

Allegro vivace

Andante cantabile

Menuetto, Allegretto

Molto Allegro

Economou 1

Η UYO εκτός από την καλλιτεχνική της δράση αναπτύσσει ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το UYONetwork, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ορχηστρικής τέχνης.
Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι η ίδρυση της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας Χαλανδρίου, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Μέσα στην δεκαετή παρουσία της ορχήστρας, η οποία ξεκίνησε από ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της), η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 80 συναυλίες στην Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Η UYO έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους (Christoph Eschenbach, Catherine Larsen-Maguire, Garrett Keast, Αναστάσιο Συμεωνίδη, Μιχάλη Οικονόμου) καθώς και καταξιωμένους  Έλληνες καλλιτέχνες (Έλλη Πασπαλά, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμο Μουμούρη, Άκη Σακελλαρίου).

Στο εξωτερικό συνεργάστηκε και έδωσε συναυλίες στο Πανεπιστήμιο του Tübingen και στο Βερολίνο στο Πανεπιστήμιο Τεχνών σε συνεργασία με το Julius Stern Institute.
Το 2019 προσκαλείται στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic στο Βερολίνο. Τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ για την συγκεκριμένη χρονιά ήταν η Ελλάδα και την συναυλία διηύθυνε ο διάσημος αρχιμουσικός Christoph Eschenbach.

Wolfgang Schroder 2

Στις παλαιότερες εμφανίσεις της περιλαμβάνονται: Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις «Η Νύχτα Μέρα» των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή της στην ηχογράφηση και το videoclip του τραγουδιού “I Love Athens” με την Έλλη Πασπαλά. Η συμμετοχή της στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία. Συμμετείχε στις συναυλίες «Στον Κήπο του Μεγάρου 2016» που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στην συμφωνική σκηνική Μπαλάντα «Τραγουδώντας την Γέρμα» του F.G. Lorca, καθώς και στην παράσταση “LlawFall” σε σκηνοθεσία του Μάξιμου Μουμούρη, με μουσική Pink Floyd, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “THE UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA LIVE” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα.
Η Underground Youth Orchestra έχει την τιμή να υποστηρίζεται και να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετά την ανακήρυξη της ορχήστρας ως Greek Ambassador από τον ΕΟΤ στην καμπάνια του για τον Ελληνικό τουρισμό το 2020, τελεί και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζει σαν χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΤΗΛ.210 72 82 333,
Τιμές εισιτηρίων: 24€, 16€, 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.