1968 digital 1400X1400

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το soundtrack του «1968» κατάφερε για άλλη μια φορά να γίνει η ίδια κομμάτι της ιστορίας του έργου, ντύνοντας μουσικά τις καθημερινές στιγμές και τα γεγονότα που παρουσιάζει η ταινία με αριστοτεχνικό τρόπο. Οι εναλλαγές των συναισθημάτων συνοδεύονται από εναλλαγές στα μουσικά μοτίβα και τις ενορχηστρώσεις, μέσα από μια πολυάριθμη μουσική παραγωγή.

Το «1968» περιέχει 17 μουσικές συνθέσεις μέσα στις οποίες το λαϊκό στοιχείο διαδέχεται τον συμφωνικό ήχο και πλέκεται μοναδικά με τους ήχους και τους δρόμους της ελληνικής παράδοσης. Φλερτάρει με διαφορετικά είδη μουσικής και καταφέρνει να αφηγηθεί μελωδικά ολόκληρη την πλοκή του έργου δημιουργώντας συγκίνηση, αισιοδοξία και ανάταση ψυχής.

Το soundtrack συμπληρώνει το τραγούδι «Η Βαλίτσα» σε στίχους του Τάσου Μπουλμέτη, που ερμηνεύει χαρακτηριστικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές αποτελεί η θρυλική φωνή του Βασίλη Γεωργίου από τη ραδιοφωνική αναμετάδοση του αγώνα, στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου.

Το soundtrack της ταινίας «1968» κυκλοφορεί ψηφιακά και σε CD, από τη Feelgood Records.