Rachel Corrie poster

H παράσταση που είχε παιχτεί στο θέατρο του Νέου Κόσμου με μεγάλη επιτυχία (στον ομώνυμο ρόλο τότε η Δήμητρα Σύρου) ανεβαίνει και πάλι, αυτή τη φορά στο θέατρο Παραμυθίας, σε καινούρια εκδοχή με την Ιουλία Γεωργίου στο ρόλο της RachelCorrie. Μαζί της η Καίτη Ιωαννίδου και ο Θεοφάνης Μιλλεούνης. Το έργο είναι μια σύνθεση του Alan Rickman και της δημοσιογράφου Katharine Viner και βασίζεται στα emailsπου έστελνε η Rachel Corrie από τη Γάζα προς τους δικούς της αλλά και στο ημερολόγιο που κρατούσε απ΄όταν ήταν παιδί.

Ένα μικρό κορίτσι, μιά Αμερικανοεβραία ακτιβίστρια δολοφονείται στα 23 της χρόνια στις 16 Μαρτίου του 2003, από μια ισραηλινή μπουλντόζα που κατεδάφιζε σπίτια παλαιστινίων στη Γάζα και γίνεται ηρωίδα του παλαιστινιακού αγώνα. Η νεαρή "Αντιγόνη" κατεβαίνει στον τάφο, μόνο που μέσα εκεί βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός.  Ένας λαός που μας διδάσκει το ένστικτο της επιβίωσης.

Η ιστορία της νεαρής Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας παραμένει ζωντανή και μας διδάσκει ήθος, ενώ παράλληλα μας διεγείρει το ενδιαφέρον για έρευνα σε σχέση με την αλήθεια και το δικαίωμα των λαών στην αξιοπρέπεια.

 

Μετάφραση: Νάνσυ Τρικαλίτη

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη

Επεξεργασία video: Μαργαρίτα Μαντά, Αγγέλα Δεσποτίδου, Μάτα Καστρισίου

Ειδική σύμβουλος: Ναταλί Γλέζου

Φωτογραφίες: Θωμάς Αρσένης

Rachel Corrie η Ιουλία Γεωργίου

Συμμετέχουν: Καίτη Ιωαννίδου, Θεοφάνης Μιλλεούνης

 

           

Θέατρο Παραμυθίας 

Παραμυθίας 27, Μεταξουργείο

Τηλ 210-3457904

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από 16 Μαρτίου έως 14 Απριλίου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00