ODOSOLYMPOY

Στο  ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΟΣ, στην οδό Ολύμπου 12, οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι ζουν μεγάλες στιγμές . Τύφλα να ‘χει το Χόλλυγουντ και η Τσινετσιτά μεριά…

Ενώ η ζωή τους κυλά μέσα στα καθημερινά προβλήματα και την ανέχεια τσουπ βγάζουν φτερά τσουφ αποκτούν παλάτια τσιφ δεν πεθαίνουν ποτέ. Κι όλα αυτά γιατί κόλλησε  ο ανελκυστήρας στον τελευταίο όροφο και την είδαν και το  είπαν «ουρανό». Και να σου η ποτηρολαντζού η Ήβη να τα  σερβίρει τα θεάκια  και τα γαμησιάτικα του Δία καλά κρατούν.

Ο αντιπαθέστατος κύριος Πόλεμος -  του ρου του του - και η Αθηνά-Νανά, παρθένα, μέχρι αηδίας στα καλύτερα τους.  Ο κούτσαβλος ο Ήφαιστος, που η  γυναικούλα του η Αφροδίτη, τον έκανε πανελλήνιο ρεζίλι και κερατά, είχε πάει για κάτι παλιοσίδερα και επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή. Η Ελενάρα,  η κουκλάρα,  ο Ηρακλής και κάτι άλλα ρεταλάκια  περισσευούμενα, ο μέγας αλά κέφα θεός Διονυσσάκης,  ο άνευ χαρτοφυλακίου,  Ερμής Ερμόπουλος, ο Λελλές Αχιλλεύς, από καλήν οικογένεια και άλλοι ..... Πιαστο αυγο και κουρευτο.

Ανδρόγυνο-ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου,  οι αχθοφόροι, η ρεσεψιονίστ, η καθαρίστρια την έχουν καταβρεί. Μα και θεός να είσαι τη βαριέσαι την πλήρη τελειότητα αδερφέ μου και κοπιάρεις τους θνητούς για να’ χει ενδιαφέρον η ζωούλα σου. Θες τον καυγά σου, την απάτη σου,  την χυλόπιττά σου, τη θνητότητα σου. Να ζεις, να παλεύεις για κάτι . Άρα «τ’ είναι  θεός  τι μη θεός και τι τ’ αναμεσό τους».  Ο Σεφέρης αποδίδει στα νέα ελληνικά τον στίχο του Ευριπίδη (Ελένη, στ. 1137): «Ό,τι θεός ή  μή θεός ή τό μέσον, τίς φησ’ ερευνήσας βροτών», δηλαδή: ποιος άνθρωπος μπορεί να βρει και να πει τι είναι θεός. Όλα είναι μια απάτη της αιωνιότητας.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ανδρέου

Διασκευή:  Ομάδα Αίολος

Μουσική:  Σπύρος Παρασκευάκος

Κοστούμια:  Νίκος Καρδώνης

Σκίτσα:  Στέλιος Κοτίδης

Βοηθός  Σκηνοθέτη:  Σοφία Καστρισίου

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ανδρέας  Κανελλόπουλος,   Άρης Κανέλλος,  Γιώργος Μακρής,  Μαρία Νικητοπούλου, Φαίδρα Παπανικολάου, Νατάσα Σφενδυλάκη

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Δευτέρα      21:15

Τρίτη                    21:15

Από Κυριακή 27 Μαρτίου

Δευτέρα      21:15

Τρίτη                    21:15

Κυριακή      21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Δευτέρα, Τρίτη

Κανονικό    12 €

Φοιτητικό   10€

Ανέργων     8€

Κυριακή (από 27 Μαρτίου)

Κανονικό    13 €

Φοιτητικό - Ανέργων 10€

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα

                                                                 ΤΗΛ: 2109212900