rsz arkoyda

       Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Η αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, William Walton.

Πρόκειται για μια ευφυέστατη μεταφορά του θεατρικού έργου η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή χάρη στην συνδρομή του λιμπρετίστα Paul Dehn.

Kρατώντας αναλλοίωτους τους καρικατουρίστικους χαρακτήρες του έργου  Walton και Dehn εμπλούτισαν μουσικά το έργο με νότες και συνθέσεις που  φλερτάρουν με την κινηματογραφική μουσική και το καμπαρέ.

Ο ίδιος ο Walton  ονόμασε το έργο του "extravaganza σε μια πράξη", θέλοντας να τονίσει την ακρότητα και την συναισθηματική φόρτιση των χαρακτήρων.

Η ιστορία έχει ως εξής.

Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του όχι και τόσο πιστού συζύγου της, κάτω απ διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα , δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα τα οποία του οφείλει ο μακαρίτης.

Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας  οδηγείτε σε ακρότητες, με μοναδική λύση την μονομαχία.  Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Σκηνοθεσία – φωτισμούς Νίκου Διαμαντή

μουσικήWilliam Walton καιλιμπρέτοτωνPaul Dehn -William Walton . Η μουσική  διδασκαλία και η ζωντανή εκτέλεση της μουσικής  είναι του Νίκου Βασιλείου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ειρήνη Αθανασίου [Πόπποβα], Αρκάδιος Ρακόπουλος –Μιχάλης Ψύρας [Σμυρνόφ], Μιχάλης Κατσούλης [Λούκα].Φωτογραφίες Αλέξανδρος Παπαιωάννου.

                     

                            

            ΘΕΑΤΡΟ «ΣΗΜΕΙΟ»

Χαριλάου Τρικούπη 4

πίσω από την Πάντειο

Καλλιθέα

          Τηλ.  210 9229579

          6976494351