Patroklos Skafidas 1767

Σε μια χώρα σε οικονομική κρίση, τρεις ήρωες, ο Σαμ, η Ρόουζ και ο Έιβερυ, διακατέχονται από μια ακατανίκητη φιλοδοξία να ξεφύγουν απ’ τη μουντή και μίζερη ζωή τους. Στον παρακμασμένο κινηματογράφο στον οποίο εργάζονται, έναν απ’ τους λίγους που δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα ψηφιακή τεχνολογία προβολής ταινιών, οι τρεις υπάλληλοι εκτελούν τα αφάνταστα βαρετά καθήκοντά τους. Πουλούν εισιτήρια, καθαρίζουν την αίθουσα μετά την αποχώρηση των θεατών, χειρίζονται τη μηχανή προβολής, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται να βρουν την προσωπική τους ταυτότητα, σ’ ένα περιβάλλον που υπονομεύει συστηματικά κάθε τους προσπάθεια για εξέλιξη.

Καθώς η ζωή προχωρά, η ταινία τελειώνει και το κοινό αποχωρεί απ’ την αίθουσα του κινηματογράφου, οι τρεις αλλιώτικοι “πρωταγωνιστές” του αποκαλύπτονται. Είναι οι ήρωες που μένουν πίσω, που αντιστέκονται, φοβούνται ή απλώς έχουν ξεχαστεί μπροστά από μια κινηματογραφική οθόνη. Έχουν, όμως, απόλυτη ανάγκη να μην είναι πια μόνοι. Γιατί το Flick είναι ένα έργο για τη φιλία. Για το πώς χτίζεται αλλά και το πώς δοκιμάζεται. Γι’ αυτό το ανθρώπινο "μαζί". Ένας γοητευτικός μικρόκοσμος με μυρωδιά χυμένου στο πάτωμα ποπ κορν.

Patroklos Skafidas 1942

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Κίνηση: Πάρης Μαντόπουλος 

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Μουσική: Γιάννης Σορώτος

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή, Σοφία Καρρά

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Μιχάλης Πανάδης, Σωτήρης Τσακομίδης 

 

Η παράσταση επιχορηγείται απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Από 13 Μαρτίου έως 12 Απριλίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

Τιμές εισιτηρίων: 13€ γενική είσοδος, 10 € φοιτητικό, μειωμένο, ομαδικό (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων), 8€ ανέργων/ΑΜΕΑ

Διάρκεια: 110 λεπτά

 

skrow theater
Αρχελάου 5, Παγκράτι

210 7235842