lemon photo 7 01

Δύο ηθοποιοί επί σκηνής  για περίπου 75 καταιγιστικά λεπτά μας μεταφέρουν την απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, ή όπως προτιμούν εκείνοι, του Lemon.

Τα φώτα σβήνουν, η σκηνή φωτίζεται, ένα κόκκινο πιάνο, ένας χάρτης, διάφορα μικροαντικείμενα και δύο ηθοποιοί ο Μελαχρινός Βελέντζας στο ρόλο του Lemon και ο Γιώργος Δρίβας ως ο φίλος του μουσικός Τιμ Τούνι και η ιστορία αρχίζει... ένα νεογέννητο εγκαταλείπεται σε μια κούτα από λεμόνια στο πλοίο «Βιρτζίνιαν». Αρχίζουν να μας περιγράφουν, να ζωντανεύουν τα γεγονότα αυτού του πλωτού πιανίστα.

Και ανάμεσα σε όλα τα άλλα και η μουσική εκεί πρωταγωνίστρια κι αυτή, έτοιμη να διεκδικήσει ανά πάσα στιγμή το ρόλο της.

Χαρά, λύπη, συγκίνηση, εκπλήξεις σε μια τρυφερή και ανθρώπινη ιστορία, απίστευτη σαν παραμύθι, αληθινή σαν την ίδια τη ζωή.

3 8

Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν με πάθος, με ένταση, σε συνεπαίρνουν, γίνεσαι ένα μαζί τους, από τα πρώτα λεπτά, χαμογελάς και συγκινείσαι, έχουν τόσο οικειοποιηθεί αυτό που κάνουν που το αποτέλεσμα ειναι άκρως αρμονικό.

Την διασκευή, όπως και την κίνηση καθώς και την σκηνοθεσία έκανε εμπνευσμένα η Γεωργία Τσαγκαράκη. Τη μετάφραση ο Σταύρος Παπασταύρου, τη σκηνογραφία η Νατάσα Τσιντικίδη κια τα φώτα η Μαρία Αθανασοπούλου! 

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «RADAR”!!!

Lemon 44 5

 

Είδε, επέλεξε παρουσιάζει ο Νίκος Ελευθερίου!