mythoi pnoes Afisa

Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Στο πόντιουμ θα ανέβει ο διακεκριμένος νέος Κορεάτης Μαέστρος Deun Lee, νικητής του περυσινού Masterclass και διαγωνισμού διεύθυνσης ορχήστρας της Φιλαρμόνιας. Ο θεσμός αυτός διανύει ήδη την πέμπτη περίοδό του και κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στον νικητή να διευθύνει μια ολόκληρη συναυλία με τη Φιλαρμόνια στην Αθήνα.

Η συναυλία, με τίτλο «Μύθοι και Πνοές», ξεκινά με τον υπέροχο «Μολδάβα», απόσπασμα από το συμφωνικό ποίημα «Η Πατρίδα μου», του Τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα, που είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των κεντροευρωπαϊκών «εθνικών Σχολών» του 19ου αιώνα. Κατόπιν θα ακουστεί η πολύ ατμοσφαιρική «Ποιμενική Σουίτα», για έγχορδα, του Μάριου Βάρβογλη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα έργο πρόκληση για οποιαδήποτε Ελληνική ορχήστρα: την 3η Συμφωνία, του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ, ένα έργο που πολύ σπάνια παίζεται στην Ελλάδα! Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το αθηναϊκό κοινό να την απολαύσει.

Το υπερσύγχρονο και ξεχωριστής αισθητικής Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», χωρητικότητας 600 θέσεων, τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2022. Πήρε το όνομά του από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα, που σχεδίασε το κτίριο του Ωδείου Αθηνών, και βασικό εκπρόσωπο του κινήματος του Bauhaus και του μοντερνισμού στην Ελλάδα.

2Spiros Katopodis

Ταυτότητα συναυλίας «Μύθοι και Πνοές»

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Ώρα: 20:30

 

Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος», Ωδείο Αθηνών

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα 106 75 (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης)

Τιμές εισιτηρίων:

15 ευρώ: Διακεκριμένη

10 ευρώ: Γενική είσοδος

8 ευρώ: Φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κλπ.

 

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/mythoi-pnoes/